Λαχανοντολμάς στο φούρνο
Λαχανοντολμάς, εύκολο στο μαγείρεμα και πολύ πολύ νόστιμο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το σκλήρο μέρος απο το λάχανο το αφαιρούμε τελείως. Αν δεν έχουμε πυρίμαχο καπάκι θα βάλουμε ενα πιάτο, διαφορετικά η γέμιση θα διαλύθει.
Υλικά
-
1 λάχανο
-
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
-
250 ml. κρέμα γάλακτος
-
μαϊντανό
-
δυόσμος
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
1 κρεμύδι
-
ελαιόλαδο
-
3/4 φλιτζανιού ρύζι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αφού πλύνουμε και αφαιρέσουμε το κοτσάνι απο το λάχανο το βάζουμε σε μία κατσαρόλα και το ζεματάμε μερικά λεπτά.
-
2
Στο μεταξύ σε ένα αλλο σκεύος βάζουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τον κιμά.
-
3
Προσθέτουμε τον μισό χυμό ντομάτας και λίγο νερό (μισό ποτήρι) αλάτι, πιπέρι και το αφήνουμε να πάρει βράση.
-
4
Βγάζουμε το λάχανο απο το νερό (κρατάμε λίγο ζωμό) σε ένα ταψί στρώνουμε τα φύλλα του λάχανου (8 με 10 φύλλα).
-
5
Κατεβάζουμε τον κιμά απο τη φωτιά και προσθέτουμε ψιλοκομένο διόσμο και μαϊντανο και το ρύζι.
-
6
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μίγμα πάνω στα φύλλα.
-
7
Σκεπάζουμε με τα υπολοίπα φύλλα απο το λάχανο, ρίχνουμε το ζωμό στον οποίο έχουμε ρίξει χυμό ντομάτας και λίγο ελαιόλαδο και περιχύνουμε το φαί.
-
8
Στο τέλος βάζουμε και την κρέμα γάλακτος.
-
9
Σκεπάζουμε με πυρίμαχο καπάκι πιέζοντας το και το βάζουμε στο φούρνο για μια ώρα και ένα τέταρτο περίπου στους 200 βαθμούς.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)