Pireotissa
Pireotissa @cook_8458522
,

Ένα λαχανόρυζο...μέλι! Φτιάξτε το και το μόνο σίγουρο είναι ότι η απλότητα του και η γλυκόξινη γεύση του θα σας ενθουσιάσουν!

Recipe by Pireotissa

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

43 Minutes
  1. 1/2 λάχανο κομμένο σε φέτες και μετά σε κομματάκια μετρίου μεγέθους
  2. 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα στο multi
  3. 3 κουταλιές της σούπας τοματοπελτέ
  4. 3 φλιντζάνια του τσαγιού ρύζι
  5. αλάτι, πιπέρι
  6. ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε το λάχανο από το κοτσάνι, το κόβουμε, το πλένουμε καλά και το αφήνουμε να στραγγίσει.

  2. 2

    Σε μια πλατιά κατσαρόλα σοτάρουμε καλά το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και όταν ξανθύνει αρκετά προσθέτουμε το λάχανο και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά.

  3. 3

    Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό μας και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μελώσει μαζί με το κρεμμύδι.

  4. 4

    Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και σοτάρουμε καλά μέχρι να διαλυθεί.

  5. 5

    Ρίχνουμε στο φαγάκι μας 2 ποτήρια ζεστό νερό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να πιεί τα υγρά του και να μισοβράσει το λάχανο.

  6. 6

    Δοκιμάζουμε το φαγητό μας στο αλάτι και προσθέτουμε το ρύζι.

  7. 7

    Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε έξτρα καυτό νερό στο φαγητό μας και αφήνουμε το ρύζι να μαγειρευτεί για 10 λεπτά περίπου.

  8. 8

    Προσέχουμε το φαγητό μας να έχει ζουμάκι πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά, γιατί θα το αφήσουμε άλλα 10 λεπτά σκεπασμένο να φουσκώσει.

  9. 9

    Σερβίρουμε ζεστό με μπόλικο λεμονάκι.

Σχόλια (77)

vastas
vastas @cook_8513708
Τελεια,ευκολη κ νοστιμη συνταγη,προσθετω κ καρότα κ γινεται λουκουμι!!!!!!

Από

Pireotissa
Pireotissa @cook_8458522
στις
,
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ιταλική κουζίνα είναι το φόρτε μου όπως θα διαπιστώσετε και από τις συνταγές μου.Είναι όμως και η αγαπημένη μου, αφού πολλά χρόνια παραμονής στη γειτονική χώρα με έκαναν να λατρέψω τις αυθεντικές γεύσεις τους, να μάθω να δημιουργώ original συνταγές απ' όλη τη χώρα και φυσικά να μαγειρεύω με φαντασία και μεράκι προσωπικά πιάτα εμπνευσμένα από τις μυρωδιές της μεσογειακής φύσης. Στην Ιταλία όμως έχουν και ένα μικρό μυστικό, που θα το μοιραστώ μαζί σας. Φυτεύουν σε μικρές γλαστρούλες, όλα τα μυρωδικά που χρησιμοποιούν για να δώσουν μοναδικό άρωμα στις συνταγές τους. Θυμάρι, βασιλικός πλατύφυλλος, δεντρολίβανο, ρίγανη, φασκόμηλο, δεν λείπουν ποτέ από το παράθυρο της κουζίνας μου. Φυτέψτε τα κι εσείς και θα με θυμηθείτε...Το φαγητό σας θα σας φανεί ακόμη πιο νόστιμο εάν το γαρνίρετε με ολόφρεσκα αρωματικά που θα κόψετε με τα χεράκια σας τη στιγμή που θα τα χρειαστείτε.
Δες περισσότερα

Κορυφαία αναζήτηση σε