κύρια φωτογραφία συνταγής Λαχανόρυζο

Λαχανόρυζο

Μαγειρεύτηκε 7 φορές
asproyla
asproyla @cook_8450142
Χανιά

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν το ψήσετε σε χαμηλή φωτιά δεν θα χρειαστεί να βάλετε καθόλου νερό γιατί το λάχανο βγάζει από μόνο του τα υγρά του. Για παραλαγή μπορείτε να προσθέσετε μπέϊκον ή κομματάκια χοιρινό.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
4-5 μερίδες
  1. 1 μεγάλο λάχανο άσπρο
  2. 3 κρεμμύδια μεγάλα
  3. 1/2 κουτί ντοματάκια
  4. 1 φλυτζάνι του τσαγιού ρύζι
  5. λάδι
  6. 1 μικρή καυτερή πιπεριά (προεραιτικά)
  7. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε πρώτα το λάχανο βγάζοντας τα σκληρά κομμάτια του και κόβοντας σε κομμάτια μεγέθους μιας παλάμης καί στην συνέχεια τά πλένουμε καλά.

  2. 2

    Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι και το γυρνάμε ελαφρά. Ρίχνουμε μετά το λάχανο με λίγο αλάτι κάθε φορά και το γυρνάμε μέχρι να μαραθεί.

  3. 3

    Το αφήνουμε να βράσει και μετά ρίχνουμε το ρύζι και την καυτερή πιπεριά. Τέλος ρίχνουμε την ντομάτα και αφήνουμε να βράσει για 2 έως 3 λεπτά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (7)

Σχόλια (22)

CHRISTEN35
CHRISTEN35 @cook_8450649
Είναι πολύ ωραία και απλή συνταγή.\r\nΕγώ έβαλα και λίγο ξερό δυόσμο και έγινε τέλειο.\r\n

Από

asproyla
asproyla @cook_8450142
στις
Χανιά