Λαχανόρυζο
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν το ψήσετε σε χαμηλή φωτιά δεν θα χρειαστεί να βάλετε καθόλου νερό γιατί το λάχανο βγάζει από μόνο του τα υγρά του. Για παραλαγή μπορείτε να προσθέσετε μπέϊκον ή κομματάκια χοιρινό.
Υλικά
-
1 μεγάλο λάχανο άσπρο
-
3 κρεμμύδια μεγάλα
-
1/2 κουτί ντοματάκια
-
1 φλυτζάνι του τσαγιού ρύζι
-
λάδι
-
1 μικρή καυτερή πιπεριά (προεραιτικά)
-
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε πρώτα το λάχανο βγάζοντας τα σκληρά κομμάτια του και κόβοντας σε κομμάτια μεγέθους μιας παλάμης καί στην συνέχεια τά πλένουμε καλά.
-
2
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι και το γυρνάμε ελαφρά. Ρίχνουμε μετά το λάχανο με λίγο αλάτι κάθε φορά και το γυρνάμε μέχρι να μαραθεί.
-
3
Το αφήνουμε να βράσει και μετά ρίχνουμε το ρύζι και την καυτερή πιπεριά. Τέλος ρίχνουμε την ντομάτα και αφήνουμε να βράσει για 2 έως 3 λεπτά.
Σχόλια (22)