κύρια φωτογραφία συνταγής Λαχματζούν 2

Λαχματζούν 2

27 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
ΜΑΡΚΡΙ
ΜΑΡΚΡΙ @cook_8455939
ΒΟΛΟΣ,ΕΛΛΑΔΑ

Παραδοσιακό φαγητό της Ανατολής με κιμά (ανάμεικτο μοσχαρίσο και αρνίσιο).

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή την είδα στην εκπομπή του Μαμαλάκη Μπουκιά και συγχώριο αλλά έκανα πολλές παραλλαγές με αποτέλεσμα καταπληκτικό. Είναι γευστικότατο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 κομμάτια περίπου
  1. Συστατικά για τη ζύμη
  2. 1 κεσεδάκι γιαούρτι παραδοσιακό, παρά μία κουταλιά της σούπας
  3. 1,5 κουταλιά της σούπας λάδι φαγητού
  4. 3/4 από 1 κουταλάκι του γλυκού (σχεδόν κοφτό) σόδα φαγητού
  5. 1,5-2 κεσεδάκια γιαουρτιού αλεύρι
  6. Συστατικά για τον κιμά
  7. 1/2 κιλό - 600 γραμμάρια κιμά ανάμεικτο μοσχρίσιο και αρνίσιο (Εάν δε μπορούμε να βρούμε αρνίσιο χρησιμοποιούμε μόνο μοσχαρίσιο κιμά άπαχο)
  8. 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  9. 1 πιπεριά φλωρίνης σε κύβους
  10. 3 κουταλιές της σούπας άνηθο
  11. 3 κουταλιές της σούπας μαϊδανό
  12. 1 μέτρια ντομάτα σε κύβους ή 3 κουταλιές της σούπας
  13. 1-1,5 καρότο μέτριο στον τρίφτη
  14. 2 μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
  15. 1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας
  16. 3/4-1 κοφτό κουτάλι της σούπας αλάτι
  17. λίγο πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε σε ένα μπώλ το γιαούρτι το λάδι τη σόδα και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.

  2. 2

    Η ζύμη κολλά στα χέρια μας.

  3. 3

    Βάζουμε λίγο λάδι στα χέρια μας και απλώνουμε τη ζύμη σε λαδωμένο ταψάκι μγέθους ορθογώνιου παραλληλόγραμμου.

  4. 4

    Το ταψάκι μας θα έχει μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από το πυρέξ με σχήμα ορθογώνιου παραλληλόγραμμου.

  5. 5

    Σε ένα άλλο μπώλ ανακατεύουμε τον κιμά, τα κρεμμύδια, τη ψιλοκομμένη πιπεριά, το μαϊδανό, άνηθο, πελτέ, κολοκυθάκια σε κύβους και καρότα στον τρίφτη και τέλος το αλάτι και το πιπέρι.

  6. 6

    Εάν μας αρέσουν λίγο τα πικάντικα βάζουμε και λίγο μπούκοβο.

  7. 7

    Το μείγμα αυτό με τον ωμό κιμά και τα λαχανικά βάζουμε πάνω από τη ζύμη μας.

  8. 8

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις στους 180 βαθμούς Κελσίου για 50-55 λεπτά.

  9. 9

    Σερβίρετε κάθε κομμάτι πάνω σε φύλλο από μαρούλι και πάνω στο λαχματζούν στίβουμε το χυμό λεμονιού, εάν έχουμε βάζουμε και ρόκα ψιλοκομμένη και φυσικά ντομάτα σε φέτες.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

ΜΑΡΚΡΙ
ΜΑΡΚΡΙ @cook_8455939
στις
ΒΟΛΟΣ,ΕΛΛΑΔΑ