Λαχταριστά πεϊνιρλί
Πεϊνιρλί λαχταριστά, τα έφτιαξα εχθές στην προσπάθειά μου να εμπλουτίσω τις επιλογές για κολατσιό στη δουλειά του άντρα μου. Έγιναν βιαστικά και με υλικά που υπήρχαν εκείνη τη στιγμή στο ψυγείο. Προσπάθησα βέβαια να τα κάνω κάπως υγιεινά, γι' αυτό έβαλα στη γέμιση γαλοπούλα καπνιστή αντί για ζαμπόν, όσον αφορά το τυρί έβαλα γκούντα (όχι και τόσο υγιεινή επιλογή), αλλά θα μπορούσα να βάλω κασέρι και γραβιέρα ή κάποιο άλλο τυρί light. Επίσης μπορείτε να βάλετε στη γέμιση ότι σας αρέσει, αυγά βραστά, λουκανικάκια, κιμά βρασμένο που έχει περισσέψει (χωρίς πολλά υγρά) και ότι άλλο εμπνευστείτε.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάλτε στο μπολ το αλεύρι και ρίξτε την μαγιά, το αλάτι και την ζάχαρη.
-
2
Ρίξτε το νερό και το ελαιόλαδο και ζυμώστε το μείγμα μέχρι να γίνει απαλή ζύμη όπως του ψωμιού.
-
3
Ζυμώστε την για 10 λεπτά στο μίξερ ή με το χέρι.
-
4
Βάλτε την ζύμη σε ένα μπολ και σκεπάστε το με μία πετσέτα ή με μεμβράνη τροφίμων και αφήστε το σε ζεστό μέρος για 1 ώρα περίπου για να φουσκώσει.
-
5
Χωρίστε την ζύμη σε 6 μέρη και πλάστε κάθε μέρος, απλώστε το και δώστε του οβάλ σχήμα.
-
6
Πιέστε τις δύο άκρες με τα χέρια σας για να κολλήσουν σχηματίζοντας μία βάρκα.
-
7
Αφήστε τα πεϊνιρλί σε ένα ρηχό ταψί να ξεκουραστούν για 30 λεπτά και μετά αλείψτε τα με τα αυγά χτυπημένα με το γάλα και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 10 λεπτά.
-
8
Βγάλτε τα από τον φούρνο, βάλτε στο άνοιγμα τριμμένο κασέρι, 1 φέτα ντομάτας και αν θέλετε επίσης ψιλοκομμένο μπέικον.
-
9
Ψήστε τα πεϊνιρλί για 15 λεπτά και μόλις ψηθούν, ρίξτε λίγο λιωμένο βούτυρο και σερβίρετε τα.
-
10
Αν θέλετε να προσθέσετε αυγό, σπάστε το προσεκτικά στο άνοιγμα και ρίξτε το 2 – 3 λεπτά πριν τελειώσετε το ψήσιμο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια