κύρια φωτογραφία συνταγής Λαχταριστή κιμαδόπιτα
Runi
Runi @cook_8450759

Μια πιο ελαφριά εκδοχή της συνηθισμένης κιμαδόπιτας με επιλογές του κιμά σύμφωνα με τα δικά σας γούστα!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Για τον κιμά μανιταριών απλά περνάτε φρέσκα μανιτάρια στο multi, ζυγιστε τα να είναι τα σωστά γραμμαρια και η συνέχεια ίδια με τον κανονικό κιμά. Ίσως να θέλει λίγο λάδι παραπάνω αφού δεν υπάρχει το λίπος του κρέατος.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

35 Minutes
4-6 άτομα
  1. 12 φύλλα κρούστας
  2. 700 γρ. κιμά (κοτόπουλο.μοσχάρι,μανιτάρι κτλ)
  3. 3 μικρές σκελίδες σκόρδο
  4. 3-4 ώριμες τομάτες
  5. 3-4 κ.σούπας ελαιόλαδο
  6. αλάτι, πιπέρι
  7. 1 πρέζα γαρύφαλλο τριμμενο (όχι μέσα στον κιμά)
  8. 500 γρ. τριμμένο γκούντα ή milner ή fina
  9. φύλλα λάδι για τα
  10. 2 κ.σ γάλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και τον κιμά να τσιγαριστούν.

  2. 2

    Προσθέτουμε τα σκορδάκια λιωμένα, το αλάτι, το πιπέρι και την αλεσμένη καλά τομάτα.

  3. 3

    Πρέπει να πιει όλα τα υγρά του.

  4. 4

    Αφήνουμε τον κιμά να κρυώσει αρκετά για να μην λιώσουν τα φύλλα.

  5. 5

    Σε ένα ταψί περίπου 25Χ30εκ. στρώνουμε 5 φύλλα κάτω λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα.

  6. 6

    Βάζουμε το μισό κιμά, το μισό τυρί και λίγο απο το γαρύφαλλο.

  7. 7

    Στρώνουμε 2 φύλλα λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα και απο πάνω περιχύνουμε με τον υπόλοιπο κιμά, το τυρί και λίγο ακόμη γαρύφαλλο.

  8. 8

    Στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντας τα.

  9. 9

    Χαράζουμε σε κομμάτια όχι βαθειά την αλλοιφουμε με ενα ασπράδι χτυπημένο με λίγο γάλα και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

xarikleia
xarikleia @cook_8455411
Η πιο τέλεια κ εύκολη κιμαδόπιτα.\r\nΉταν νοστιμότατη.

Από

Runi
Runi @cook_8450759
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα