κύρια φωτογραφία συνταγής Λαχταριστή κοτόπιτα
love to cook
love to cook @cook_8455618
santorini,

Μπορεί να είναι λίγο χρονοβόρα αλλά το αποτέλεσμα μετράει.-)

Λίγα μυστικά ακόμα

Αυτή την συνταγή τη έκανα μία φορά τυχαία αυτοσχεδιάζοντας με ότι είχα στο σπίτι και τα υλικά είναι κατά προσέγγιση γιατί την φτιάχνω ‘με το μάτι’. Αν για αυτό πιστεύεται ότι κάποιο υλικό είναι πολύ ή λίγο προσαρμόστε το στα γούστα σας. Εγώ προσωπικά βράζω το κοτόπουλο από την προηγούμενη και αφού το βγάλω από την κατσαρόλα κρατάω το ζουμάκι και φτιάχνω μία σουπίτσα προσθέτοντας λαχανικά ή κάποιο ζυμαρικό. Ετσιι είναι ποιο εύκολο την επομένη να το ξεκοκαλίσω χωρίς να κάψω τα χέρια μου.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
  1. 1 κοτόπουλο καλά βρασμένο και ξεκοκαλισμένο
  2. 1 πακέτο σφολιάτα ή φύλλο κουρού
  3. 1 πράσο κομμένο στην μέση και φέτες
  4. 1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη γραβιέρα ή κάποιο άλλο αλμυρό τυρί
  5. Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
  6. 0.5 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (αν σας είναι πολύ παχυντικό μπορείτε να την αντικαταστήσετε με γάλα)
  7. Μερικές φέτες μπέικον σε κομμάτια
  8. 0.5 φλιτζάνι λάδι
  9. 3 αυγά χτυπημένα (για να δέσουν τα υλικά μας )
  10. 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  11. 5 μανιτάρια μεγάλα σε φέτες (δυστυχώς δεν γνωρίζω τα ονόματα από τα μανιτάρια εγώ παίρνω από τα σουπερμάρκετ αυτά που είναι συσκευασμένα και είναι άσπρα )
  12. αλάτι, πιπέρι
  13. Λάδι για το ταψί
  14. Αυγό ή γάλα για το πασάλειμμα και σουσάμι για πασπάλισμα.

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μία μεγάλη λεκάνη βάζουμε το κοτόπουλο.

  2. 2

    Αφού το θρυμματίσουμε καλά προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.

  3. 3

    Αλατοπιπερώνουμε αλλά προσοχή στο αλάτι αν το τυρί μας είναι πολύ αλμυρό.

  4. 4

    Σε ένα λαδωμένο ταψί βάζουμε το ένα φύλο από την σφολιάτα μας και το ανασηκώνουμε στα τοιχώματα για να χωρέσει η γέμιση.

  5. 5

    Βάζουμε τη γέμιση.

  6. 6

    Τοποθετούμε το δεύτερο φύλο από την σφολιάτα μας και κλείνουμε καλά στο πλάι όπως στις χωριάτικες πίτες σαν ‘κορδόνι’.

  7. 7

    Χαράζουμε το φύλο με ένα κοφτερό μαχαίρι στο σχέδιο της αρεσκείας μας. Εγώ έχω σαν μέτρο το φάρδος της σπάτουλας που το σερβίρω μετά. Για να είναι τα κομμάτια ίδια και για να μπορώ να τα βγάλω από το ταψί εύκολα.

  8. 8

    Αλείφουμε με αυγό ή γάλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

  9. 9

    Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (180 βαθμοί) για 45 λεπτά. Η θερμοκρασία του φούρνου και η διάρκεια έχει να κάνει με το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος σας.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

El#Pat
El#Pat @cook_8461539
Εξαιρετική συνταγή.Απέσπασε τα καλύτερα σχόλια εκτός των άλλων και γιατί δεν είναι στεγνή η γέμιση μετά το ψήσιμο.Έβαλα 1 κιλό ξεψαχνισμένο κοτόπουλο και 2κ.σ.μοστάρδα Dijon.

Από

love to cook
love to cook @cook_8455618
στις
santorini,
είμαι η love to cook!!!!!! και κατά κόσμο με λένε Πόπη. είμαι 32 και μόνο 5,5 μήνες παντρμένη. Μένω Σαντορίνη και έχω μαζί με τους γονείς μου ένα μικρό ξενοδοχείο. Μου αρέσει η κουζίνα αλλά το καλοκαίρι δέν έχω και χρόνο να την χαρώ!!!! ακούω πολύ μουσική και λατρέυω την θάλασσα.Με το που βρήκα αυτό το site έφαγα κολλημα..... ελπίζω να περνάμε πάντα καλά σε αυτή την παρέα και ίσως γνωριστούμε και απο κοντά.
Δες περισσότερα