Λαχταριστή ζύμη πίτσας με παρμεζάνα και βασιλικό
Λαχταριστή και πανεύκολη ζύμη για πίτσα, με τα πιο ωραία υλικάΠαρμεζάνα και Βασιλικό!
Λίγα μυστικά ακόμα
Για να γίνει και ακόμη πιο ωραίο, την σαλτσούλα να την κάνετε με ντοματούλα φρέσκια, ρίξτε λίγο κέτσαπ καυτερή (το προτιμώ, αλλά αν δεν έχετε είναι πάλι σούπερ νόστιμο ), αλατάκι, ριγανούλα, πιπεράκι και βάλτε λίγο από πάνω φετούλα, έτσι για την νοστιμιά.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάλτε την μαγιά σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε το ζεστό νερό, το λάδι και το μέλι, ανακατέψτε καλά και αφήστε την να φουσκώσει για περίπου 5 λεπτά.
-
2
Προσθέστε 2 κούπες αλεύρι, το αλάτι, την παρμεζάνα και τον βασιλικό. Ανακατέψτε την ζύμη. Προσθέστε την υπόλοιπη 1/2 κούπα αλεύρι και ζυμώστε τη ζύμη λίγο ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
-
3
Αλευρώστε μια επιφάνεια εργασίας και βάλτε πάνω τη ζύμη σας. Ζυμώστε μέχρι να μαλακώσει εντελώς, περίπου 2 με 3 λεπτά.
-
4
Πάρτε ένα μπολ βάλτε μέσα την ζύμη. Καλύψτε το μπολ με σελοφάν και αφήστε την ζύμη να φουσκώσει σε ένα ζεστό μέρος μέχρι να γίνει διπλάσια (περίπου 1 με 1μιση ώρα).
-
5
Όταν είναι έτοιμη, βγάλτε την και ζυμώστε την για περίπου 1 λεπτό μέχρι να γίνει απαλή. Αφήστε την να ξεκουραστεί για 20 λεπτά ενώ στο μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο στους 200C.
-
6
Πλάστε τη ζύμη να ανοίξει και απλώστε την σε μια βάση για πίτσα ή σε ένα ταψι και πασπαλίστε με καλαμποκάλευρο. Βάλτε από πάνω ό,τι υλικά θέλετε και ψήστε την για 20 με 25 λεπτά.
-
7
Done!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια