Λαχταριστό πρωτεϊνικό σάντουιτς

rottiena
rottiena @cook_8492081

Ένα δυναμωτικό σάντουιτς, ιδανικό για όλους, και όσους... καταπίνουν πρωτείνες, χωρίς τη χρήση κρέατος.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ρίχνουμε πάπρικα απο πάνω για διακόσμηση. Φτάνει για 2 μερίδες και συνοδεύεται αποκλειστικά με παγωμένη μπύρα. Όσον αφορά τον λιναρόσπορο, μπορείτε να αγοράσετε ένα σακουλάκι και να το κάνετε σκόνη (στο γουδί ή αλλού) και να το φυλάξετε για χρήση μέσα σε ένα μπόλ, εκτός ψυγείου. Καλή όρεξη, περιμένω σχόλια!

Διόρθωση συνταγής
Δες στατιστικά
Μοιράσου

Υλικά

2 μερίδες
  1. 4 μίνι πιττάκια ολικής άλεσης
  2. 2 ασπράδια αυγών
  3. 4 φέτες ντομάτα
  4. 4 φέτες αβοκάντο, λεπτές
  5. 2 φέτες κίτρινο τυρι χαμηλών λιπαρών (ταιριάζει και το cheddar αλλα προτιμώ τυρί 10% λιπαρων)
  6. 1 κ.σ. αλεσμένο λιναρόσπορο
  7. 3 κ.γ. μαγιονέζα light
  8. 3 σταγόνες ταμπάσκο (για τους πιο τολμηρούς)
  9. χυμό απο ένα λεμόνι
  10. Λίγο λάδι για τηγάνισμα
  11. πάπρικα
  12. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε τις φέτες αβοκάντο στο χυμό από ένα λεμόνι να πάρουν άρωμα. Επειτα βάζουμε τα πιττάκια στο φούρνο στους 150-160 με αντιστάσεις για 5-10 λεπτά, δεν θέλουμε να ξεροψηθούν αλλά να είναι μαλακά και αφράτα.

  2. 2

    Χτυπάμε τα ασπράδια με το λινάρι και πιπέρι (όσο θέλουμε) με ένα πιρούνι και τηγανίζουμε το μίγμα ώστε να γίνει ομελέτα. Οσο λιγότερο λάδι για τηγάνισμα τόσο το καλύτερο. Στη συνέχεια βάζουμε πάνω στα 2 πιττάκια από 1 φέτα αβοκάντο και 1 φέτα ντομάτα και πάνω το τυρί και τα ξαναβάζουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσει.

  3. 3

    Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με το ταμπάσκο και την αφήνουμε στην άκρη.

  4. 4

    Οταν είναι έτοιμη η ομελέτα, τη κόβουμε στα 4. Βγάζουμε τα πιττάκια από το φούρνο και αλείφουμε τις άδειες πιττες με την mayo. Βάζουμε στις φέτες με το τυρί εναλλάξ την ομελέτα, το αβοκάντο, τη ντομάτα και απο πάνω τις πίττες με τη mayo, σαν σαντουιτς-πύργος.

  5. 5

    Ρίχνουμε πάπρικα απο πάνω για διακόσμηση. Φτάνει για 2 μερίδες και συνοδεύεται αποκλειστικά με παγωμένη μπύρα.

Αντιδράσεις

Διόρθωση συνταγής
Δες στατιστικά
Μοιράσου

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (3)

leangourmet
leangourmet @cook_8471582
OK! αφού περιμένεις σχόλια 4 πηρουνάκια για τη σύλληψη, και την ωραία παρουσίαση.\n\nΑλλά αυτή η μπύρα και η mayo δεν είναι λίγο οξύμωρο;\n\nΜήπως ένα δροσερό τοματόζουμο virgin mary με μπόλικο σέλερυ δε θάταν εξίσου δροσιστικό;\n\nΤη mayo την αντικαθστάς άνετα με λίγο ακόμα αβοκάντο λιωμένο μέσα σε ελαιόλαδο, τι λές;

Από

rottiena
rottiena @cook_8492081
στις

Παρόμοιες συνταγές