Λαχταριστό σουφλέ σοκολάτας 2
Απόλαυση!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Δεν πρέπει να ψήσουμε το σουφλέ περισσότερο για θα σφίξει η σοκολάτα στο εσωτερικό του.Σερβίρουμε με παγωτό βανίλια και γίνονται ανάρπαστα.
Υλικά
-
250 γραμ. κουβερτούρα
-
150 γραμ. μαλακό αλεύρι
-
100 γραμ. μαργαρίνη
-
5 αυγά
-
250 γραμ. ζάχαρη
-
παγωτό βανίλια, για το σερβίρισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί,δηλαδή δυο κατσαρόλες τοποθετημένες τη μια πάνω στην άλλη, όπου την από κάτω την έχουμε γεμίσει με νερό.
-
2
Μέσα στην κουβερτούρα, βάζουμε και το βούτυρο να λιώνει.
-
3
Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και το αλεύρι.
-
4
Τα ανακατεύουμε καλά-καλά και με προσοχή για να μην σβολιάσει το μίγμα.
-
5
Ρίχνουμε την λιωμένη κουβερτούρα
-
6
Ανακατεύουμε ξανά το τελικό μίγμα, μέχρι να αποκτήσει μια ομοιομορφία.
-
7
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 8 φορμάκια ή μία φόρμα μεγάλη και ρίχνουμε το μίγμα.
-
8
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 10 λεπτά περίπου, στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Σχόλια (17)