Λαζάνια a la greg

Μαγειρεύτηκε 7 φορές
greg97
greg97 @greg97
,Ελλάδα

Το κουτί με τα λαζάνια στοίχειωνε το ντουλάπι της κουζίνας καιρό τώρα…. Δεν πάει άλλο, σήμερα θα φάμε λαζάνια, αλλά πως?? Με κιμά? Όχι πάλι… Με σπανάκι? Μπα…. καλύτερα να γίνει σπανακόπιτα ή σπανακοκεφτέδες…. Ας αυτοσχεδιάσω τότε και ότι βγει! Και να το αποτέλεσμα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα τυριά που χρησιμοποίησα εγώ ήταν τριμμένο γκούντα (περίπου 300 γρ) και 250 γρ έτοιμο μίγμα 4 τυριών τριμμένο. Μετά τα 20΄ στο φούρνο χρειάστηκε και 3 – 4΄ στο γκριλ για να ροδίσει. Καλή όρεξη!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

28 Minutes
6 άτομα
  1. 1 κουτί λαζάνια
  2. 400 γρ. φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  3. 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια (ή και κονσέρβα) καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  4. 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  5. 1/2 κ. γ. κάρυ
  6. 1/2 κ. γ. πάπρικα
  7. 3   καρότα
  8. 2 πράσινες πιπεριές
  9. 2 μεγάλες και ώριμες ντομάτες
  10. 1/2 φλυτζ. καφέ σάλτσα σόγιας
  11. αλάτι
  12. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  13. ελαιόλαδο
  14. Περίπου 500 γρ. τριμμένο τυρί (γκούντα, ένταμ, μίγμα διαφόρων τυριών, ανάλογα προτιμήσεων)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, πιπεριές και καρότα.

  2. 2

    Την ντομάτα την ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε τα σπόρια και τα υγρά της, την κόβουμε σε κύβους και την κρατάμε ξεχωριστά.

  3. 3

    Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε ένα πλατύ σκεύος και σοτάρουμε τα λαχανικά πλην ντομάτας. Προσθέτουμε αλάτι & πιπέρι και αφήνουμε μέχρι να ¨πιουν¨  όλα τα υγρά τους. Προσθέτουμε την σόγια και πέντε λεπτά πριν αποσύρουμε προσθέτουμε και την ντομάτα.

  4. 4

    Σε άλλο σκεύος σοτάρουμε τα μανιτάρια(κομμένα σε φέτες) μαζί με το κοτόπουλο. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι το κάρυ & την πάπρικα και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος (κρατάμε περίπου 50 – 70 ml) και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα.

  5. 5

    Ετοιμάζουμε τα λαζάνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

  6. 6

    Λαδώνουμε ελαφρά ένα πυρέξ και το καλύπτουμε μία στρώση λαζάνια.

  7. 7

    Απλώνουμε μέρος από το μίγμα των λαχανικών και πασπαλίζουμε με τα τριμμένα τυριά, κατά βούληση.

  8. 8

    Ακολούθως βάζουμε νέα στρώση λαζάνια, το μίγμα κοτόπουλο – μανιτάρια και τυριά.

  9. 9

    Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι εξαντλήσεως των υλικών μας.

  10. 10

    Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος που έχουμε κρατήσει.

  11. 11

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, πάνω – κάτω αντίσταση, για 20 λεπτά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (7)

Σχόλια (29)

MarBo
MarBo @cook_8449589
δεν θα βαθμολογησω ακομα μεχρι να τη δοκιμασω τη συνταγη. ομως ευχαριστω για την ιδεα γιατι εδω και χρονια δεν φτιαχνω λαζανια για το ιδιο ακριβως διλλιμα... κιμα ή σπανακι? παλι μακαρονια με κιμα? το σπανακι δεν θα πολυαρεσει στους αλλους...\nεπιτελους μια συνταγη στα μετρα και τις γευσεις μας!

Από

greg97
greg97 @greg97
στις
,Ελλάδα