Λαζάνια Αλ φόρνο
Άλλη μια συνταγή για λαζάνια αλλά πολύ ωραία.
Λίγα μυστικά ακόμα
Στην κατσαρόλα τα λαζάνια δεν τα αφήνω μόνο 4 λεπτά τα αφήνω λίγο παραπάνω. Οι στρώσεις δεν βγαίνουν απαραίτητα 5 μπορεί να είναι ή πιο πολλές ή πιο λίγες αναλόγως πόσο κιμά,σάλτσα,μπεσαμέλ και μοτσαρέλα θέλεις να βάλεις. Δεν θυμάμαι από που την έχω πάρει την συνταγή πάντως είναι πολύ ωραία.
Υλικά
-
1/4 κούπας λάδι
-
1/4 κούπας κρεμμύδι τριμμένο
-
1 μικρό καρότο τριμμένο
-
1 κλωναράκι σέλινο ψιλοκομμένο
-
1/2 κιλό κιμά
-
1/3 κούπας κρασί άσπρο
-
αλάτι,πιπέρι
-
800 γρ. ντοματάκια κονσέρβας πολτοποιημένα
-
400 γρ. χυμό ντομάτας
-
1/4 κούπας βούτυρο
-
2 κουταλιές αλεύρι
-
1 1/2 κούπας γάλα ζεστό
-
100 γρ. τυρί έμενταλ τριμμένο
-
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
-
1 πακέτο λαζάνια (500γρ.)
-
400 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μία κατσαρόλα ζεστένετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο να μαραθούν.
-
2
Προσθέτετε τον κιμά και σοτέρετε τον ανακατεύοντας ώσπου να φύγουν τα υγρά του.
-
3
Προσθέτετε το κρασί και το πιπέρι και ανακατέψτε επάνω στη φωτιά ώσπου να εξατμιστεί το οινόπνευμα.
-
4
Ρίξτε την ντομάτα, σκεπάστε και σιγοβράστε ώσπου να δέσει η σάλτσα. Αφήστε την να κρυώσει.
-
5
Στο μεταξύ λιώστε σε κατσαρόλα το βούτυρο και σοτάρετε το αλεύρι 1 λεπτό.
-
6
Προσθέστε το γάλα ανακατεύοντας ζωηρά και σιγοβράζετε ώσπου να πήξει η μπεσαμέλ.
-
7
Προσθέστε το έμενταλ και την παρμεζάνα,ανακατέψτε λίγο πάνω στη φωτιά, να λιώσουν τα τυριά και κατεβάστε.
-
8
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάλτε μπόλικο νερό, αλάτι και 3 κουταλιές λάδι να βράσει.
-
9
Ρίξτε τα λαζάνια σε δόσεις και ζεματίστε τα 4 λεπτά.
-
10
Βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα και βάλτε τα σε μια άλλη κατσαρόλα με κρύο νερό να κρυώσουν λίγο.
-
11
Στραγγίστε κι ακουμπήστε τα σε βαμβακερές πετσέτες να στεγνώσουν.
-
12
Σε ένα πυράντοχο σκεύος 35Χ40εκ. στρώστε πέντε στρώσεις λαζάνια εναλλάσοντας τα με τις ίδιες στρώσεις σάλτσας,κιμά,μπεσαμέλ και μοτσαρέλας.
-
13
Ψήστε τα λαζάνια στους 180 βαθμούς περίπου 35 λεπτά ώσπου να ροδίσουν.
-
14
Αφήστε τα να σταθούν 5 λεπτά πριν τα κόψετε για να τα σερβίρετε.
Σχόλια (56)