Λαζάνια με κιμά κοτόπουλου και ελαφριά κρέμα τυριού
Νόστιμα λαζάνια με ελαφριά κρέμα τυριού, κιμά κοτόπουλου και λιγότερα λιπαρά! Συνταγή από τον Γαστρονόμο.
Υλικά
-
1 πακέτο λαζάνια
-
700 γρ. κιμάς κοτόπουλου
-
2 κρεμμύδια τριμμένα
-
2 καρότα χοντροτριμμένα
-
3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
-
1/2 ματσάκι σέλινο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
1 κ.γλ. δενδρολίβανο
-
400 γρ. ντοματάκια ή 4-5 φρέσκες ντομάτες χοντροκομμένες
-
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
-
150 ml. κρασί κόκκινο
-
2 κ.σ. λάδι
-
Για την κρέμα τυριού
-
600 ml. γάλα φρέσκο
-
200 γρ. τυρί ρικότα ή ανθότυρο
-
1 1/2 κ.σ. κόρν φλάουρ
-
αλατοπίπερο, ρίγανη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμύδια, σκόρδο, καρότα να μαραθούν. Προσθέτουμε τον κιμά, σοτάρουμε ρίχνουμε και το σέλινο με την πιπεριά,αφήνουμε 3 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί.
-
2
Αφού εξατμιστεί, προσθέτουμε το δενδρολίβανο, τα ντοματάκια, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε 15' περίπου.
-
3
Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο στους 200β.
-
4
Ετοιμάζουμε τη κρέμα βάζοντας το γάλα με το κόρν φλάουρ σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα να βράσει και να δέσει!
-
5
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το τυρί, ανακατεύοντας καλά.
-
6
Σε καλά λαδωμένο ταψί στρώνουμε μια σειρά λαζάνια, όπως είναι άβραστα, απάνω ρίχνουμε τον μισό κιμά, βάζουμε άλλη μια στρώση λαζάνια τον υπόλοιπο κιμά και τελειώνουμε με λαζάνια.
-
7
Απλώνουμε την κρέμα τυριού, πασπαλίζουμε με ρεγκάτο την επιφάνεια και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να ψηθούν τα λαζάνια μας, περίπου 45 λεπτά.
Σχόλια (6)