Λαζάνια με κοτόπουλο αλα κρεμ
Λαζάνια με κοτόπουλο αλά κρεμ με μανιτάρια και μπέικον!!! Πολύ εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία! Είμαι φοιτήτρια, οπότε θέλω κάτι νόστιμο που να μπορώ να το φάω για 2-3 μέρες χωρίς να μαγειρεύω κάθε μέρα! Το συγκεκριμένο φαγητό μου το ζήτησε το αγόρι μου (έμπνευση της στιγμής χωρίς να έχει δοκιμάσει ποτέ), και είπα να δοκιμάσω να το κάνω μόνη χωρίς συνταγή, απλά με όσα βήματα κάνω πάντα στην κουζίνα μου, για να δω τι μπορώ να φτιάξω και τι θα βγει! Ξετρελάθηκε μόλις το δοκίμασε και θα ανεβάσω και τη σαλάτα που έκανα για να το συνοδέψω και δεν έμεινε ούτε ψίχουλο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Οι στρώσεις που θα κάνετε είναι ανάλογα με το μέγεθος του ταψιού που θα χρησιμοποιήσετε! Επίσης μπορείτε να τυλίξετε σε κάθε λαζάνι ένα κουτάλι της σούπας γέμιση και να το τυλίξετε σαν κανελόνι!Λαζάνια (χρησιμοποίησα μία συσκευασία Melissa, για το ταψί από το φουρνάκι μου! Υπάρχουν και Βarilla)
Υλικά
-
6-7 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
-
500 gr φιλέτο κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια
-
1 συσκευασία Λαζάνια
-
200 gr τριμμένο τυρί (εγώ έβαλα gouda, αλλά μπορείτε να βάλετε ότι θέλετε ανάλογα με την προτίμησή σας)
-
3 Χ 180 gr κρέμα γάλακτος
-
λίγο ελαιόλαδο
-
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αρχικά βράστε νερό και γεμίστε ένα βαθύ ταψί. Στη συνέχεια παίρνετε τα λαζάνια, τα λαδώνετε και από τις δύο πλευρές και τα βάζετε στο ταψάκι με το νερό.
-
2
Στη συνέχεια, τσιγαρίστε χωριστά το μπέικον, τα μανιτάρια με λίγο λάδι, πιπέρι και αλάτι. Έπειτα σωτάρετε το κοτόπουλο με λάδι, αλάτι και πιπέρι μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα!
-
3
Μέσα σε μία κατσαρόλα αναμείξτε το σοταρισμένο κοτόπουλο με τα τσιγαρισμένα μανιτάρια και το μπέικον και ρίξτε τις δύο συσκευασίες από την κρέμα γάλακτος (2x180) και αφήστε το να πάρει βράση έως ότου να δέσει!! Εάν δεν πήζει, ρίξτε ελάχιστον corn flour!!! (Δεν θέλουμε να είναι πολύ πηχτό ούτε νερουλό, αλλά σαν μία παχύρρευστη κρέμα)!!!
-
4
Μέσα στο ταψί που θα κάνετε το φαγητό, ρίξτε λάδι ώστε να μην σας κολλήσουν τα λαζάνια και να βγαίνουν εύκολα χωρίς να καταστρέφονται.
-
5
Τοποθετείται μία στρώση από τα λαζάνια (που θα είναι μαλακά και ευλύγιστα, al dente στο βράσιμο), στη συνέχεια βάζετε το 1/3 της γέμισης και επαναλαμβάνεται ακόμη 2 φορές! Στο τέλος, τοποθετείτε την τελευταία στρώση από λαζάνια, περιχύνεται με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί. Ψήνεται στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο).
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)