Λαζάνια με κοτόπουλο, σπανάκι και γραβιέρα
Είναι πολύ νόστιμο και και με καλή εμφάνιση για τραπέζι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Χρησιμοποιώ πάντα φρέσκο σπανάκι γιατι είναι πιο νόστιμο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κατεψυγμένο.Επίσης φτιάχνω μεγάλύτερη δόση μπεσαμέλ (σχεδόν άλλη μισή δόση) γιατι γίνεται πιο πλούσιο.Η συνταγή είναι της κα Μπαρμπαρίγου. Εχει γίνει ένα απο τα αγαπήμενα μας φαγητά και δεν υπάρχει καλέσμένος που να μην το έχει ξαναζητήσει.
Υλικά
-
12 φύλλα λαζάνια
-
3-4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο ψιλοκομμένα
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
500 γρ. σπανάκι
-
800 γρ. ντοματάκια κονκασέ
-
1 κ.γλ. ζάχαρη
-
1/2 φλ λευκό ξηρό κρασί
-
1 φλ τριμμένη γραβίερα
-
αλάτι
-
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
Για την μπεσαμέλ
-
50 γρ βούτυρο ή ελαιόλαδο
-
2 κ.σ. γεμάτες αλεύρι
-
600 γρ ζεστό γάλα φρέσκο
-
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
-
1 φλ γραβιέρα τριμμένη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεματάμε για δύο λεπτά το σπανάκι και το στραγγίζουμε.
-
2
Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κοτόπουλο μαζί με το σκόρδο για 8-10 λεπτα σε μέτρια φωτιά. Σβήνουμε με το κρασί και οταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τα ντοματάκια και την ζάχαρη. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε.
-
3
Για την μπεσαμέλΣε κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για 3 λεπτά για να ψηθεί. Αποσύρουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας με σύρμα συνεχώς για να μην σβολιάσει. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο. Το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και οταν αρχίσει να πυκνώνει αποσύρουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε την γραβιέρα. Αλατίζουμε.
-
4
Σε λαδωμένο πυρέξ (μεγάλο μέγεθος) ριχνουμε μια κουτάλα κοτόπουλο. Μια στρώση λαζάνια. Απλώνουμε μια κουτάλα μπεσαμέλ. Απο πάνω τοποθετούμε και απλώνουμε όλο το το σπανάκι σε μια δόση.
-
5
Επαναλαμβάνουμε μια στρώση λαζάνια, μια κρέμα, όλο το υπόλοιπο κοτόπουλο. Τελειώνουμε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα.
-
6
Ψήνουμε στους 180 για 40-45 λεπτά.
Σχόλια
Ευχαριστούμε πολύ!