Λαζάνια με Λαχανικά

Bαθμολογία: 5
       
 
1 ψήφοι
,

Λαζάνια με Λαχανικά

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 μελιτζάνα κομμενη σε μπαστουνάκια
  • 2 κολοκύθια κομμένα σε μπαστουνακια
  • 2 πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε μπαστουνάκια
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαιντανό
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά βουτυρο
  • 8 φύλλα λαζάνια πράσινα

 

ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 3 κουταλιές αλεύρι
  • 1/2 κιλό γάλα ζεστό
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 250γρ.τυρί τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 20' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 40' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σωταρετε τα λαχανικα σε κατσαρολα με το λαδι και το βουτυρο ωσπου να μαλακωσουν. Αλατοπιπερωνετε, ριχνετε το μαιντανο και 2-3 κουταλιες τυρι και βγαζετε τη κατσαρολα απο τη φωτια.
  2. Βραζετε τα λαζανια και τα σουρωνετε.
  3. Λιωνετε σε κατσαρολα το βιταμ, προσθετετε το αλευρι και ανακατευετε ωσπου να διαλυθει. Ριχνετε σταδιακα το γαλα ανακατευοντας συνεχεια για να μη σβολιασει η κρεμα. Την αφηνετε λιγα λεπτα στη φωτια και κατοπιν τη βγαζετε, την αφηνετε λιγο να κρυωσει και ριχνετε τα αυγα, αλατι-πιπερι και το τριμμενο τυρι εκτος απο 2 κουταλιες. Ανακατευετε.
  4. Στρωνετε τα λαζανια στο πατο βουτυρωμενου πυρεξ και απλωνετε τη μιση ποσοτητα απο τα λαχανικα. Σκεπαζετε παλι με λαζανια, τοποθετειτε την υπολοιπη γεμιση με τα λαχανικα και σκεπαζεται με τα υπολοιπα λαζανια. Ριχνετε απο πανω την μπεσαμελ, πασπαλιζετε με τυρι και ψηνετε το φαγητο σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους για 40 λεπτα περιπου.
  5. Σερβιρετε ζεστο.

Σχετικές συνταγές

    1 Όλα

    #
    Σχόλιο από pagoni, 19-2-16  
    Έβαλα λαζάνια που δε χρειάζονται βράσιμο, οπότε έφτιαξα μία σάλτσα με ντομάτα που την έβαλα κάτω στο πυρέξ αλλά και ανάμεσα στα λαζάνια, για να έχουν υγρασία και να ψηθούν. Είναι πολύ νόστιμο φαγητό!!!!

    0 Σχόλια

    0 Ερωτήσεις

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από pagoni, 19-2-16  
    Έβαλα λαζάνια που δε χρειάζονται βράσιμο, οπότε έφτιαξα μία σάλτσα με ντομάτα που την έβαλα κάτω στο πυρέξ αλλά και ανάμεσα στα λαζάνια, για να έχουν υγρασία και να ψηθούν. Είναι πολύ νόστιμο φαγητό!!!!

    Σχετικά άρθρα

    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Μελιτζάνα: κυρά και αρχόντισσα
    Ας ξανασυστηθούμε: το επιστημονικό της όνομα εί...
    Πιπερίτσα η καυτερή
    Το να γράψει κανείς λίγα λόγια για την καυτερή ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 36 αγαπημένων συνταγών, του/της maria.m
    Μακαρόνια
    Ένα βιβλίο 24 αγαπημένων συνταγών, του/της Koritsi dixws onoma