κύρια φωτογραφία συνταγής Λαζάνια με πράσο και μπέικον

Λαζάνια με πράσο και μπέικον

kerasaki13
kerasaki13 @cook_8479271

Ένα φανταστικό πιάτο, με πλούσια αλλά ελαφριά γεύση και τον εκρηκτικό συνδυασμό πράσου-μπέικον! Αξίζει να τη δοκιμάσετε εγώ ξετρελάθηκα! Από το περιοδικό Olive και την Ιωάννα Σταμούλου.

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσέξτε το σκόρδο να μην είναι υπερβολικά ψιλοκομμένο γιατί καίγεται πιο εύκολα. Αν δεν βρείτε το συγκεκριμένο τυρί (που είναι φανταστικό όμως) προτιμήστε κάποια άλλη γραβιέρα πάλι και όχι άλλο είδος τυριού. Στο τέλος μην καλύψετε όλο το ταψί με τυρί, ίσα ίσα να γκρατινάρει λίγο από πάνω.Το φαγητό μου ψήθηκε ακριβώς στα 45 λεπτά, βέβαια τσεκάρετε ανάλογα το φούρνο και τα λαζάνια ήταν μια χαρά ψημμένα και πεντανόστιμα! Καλή σας όρεξη και ελπίζω να σας αρέσει!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6 άτομα
  1. 1 συσκευασία λαζάνια (εγώ χρησιμοποίησα Βarilla)
  2. 4 κουτ.σούπας βούτυρο
  3. 4 κουτ.σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  4. 1 λίτρο γάλα
  5. 750 γρ. μανιτάρια σε φέτες
  6. 2 πράσα ψιλοκομμένα μαζί με λίγο από το πράσινο μέρος τους
  7. 150 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
  8. 1 φλυτζάνι τριμμένη κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας
  9. 4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  10. 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  11. 1 φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  12. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ετοιμάζετε τη μπεσαμέλλιώνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ρίχνετε το αλεύρι. Ανακατεύετε με σπάτουλα ώστε να γίνει μια κρέμα και την ψήνετε για λίγο ακόμα ανακατεύοντας μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Ρίχνετε το γάλα και συνεχίζετε σε όλη τη διάρκεια να ανακατεύετε ζωηρά για να μη σβολιάσει η κρέμα, μέχρι να πήξει. Μη σας φανεί πολύ το γάλα ή λίγο το αλεύρι..Απλά χρειάζεται μερικά λεπτάκια παραπάνω μέχρι να αρχίσει να πήζει. Κι εγώ είχα συνηθίσει σε άλλη συνταγή της γιαγιάς, όμως πιστέψτε με αυτή είναι πολύ πιο ελαφριά και εξίσου νόστιμη!

  2. 2

    Τη βγάζετε από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα πρώτα το τυρί και μετά τα αβγά αφού τα έχετε χτυπήσει. Δοκιμάζετε και αλατοπιπερώνετε ανάλογα.

  3. 3

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.

  4. 4

    Ζεσταίνετε σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο με το πράσο για 1 λεπτό. Προσθέτετε τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν τα μανιτάρια και να απορροφήσουν τα υγρά τους.

  5. 5

    Προσθέτετε το μπέικον και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμα. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε την κρέμα γάλακτος.

  6. 6

    Αφού πάρει μια βράση μαζί με τα μανιτάρια και πήξει ελαφριά, τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα το μαϊντανό.

  7. 7

    Στρώνετε λίγη από τη μπεσαμέλ στον πάτο ενός πυρίμαχου σκεύους και την καλύπτετε από πάνω με μια στρώση από λαζάνια.

  8. 8

    Συνεχίζετε με τη μισή ποσότητα από το μίγμα πράσου-μπέικον κτλ, τα σκεπάζετε με μια στρώση από λαζάνια, επαναλαμβάνετε με το μίγμα, έπειτα την τρίτη και τελευταία στρώση από λαζάνια. Αδειάζετε την υπόλοιπη μπεσαμέλ, πασπαλίζετε με λίγο από το τριμμένο τυρί και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει η μπεσαμέλ.

  9. 9

    Βγάζοντάς το από το φούρνο το αφήνετε λίγο να ηρεμήσει μερικά λεπτά, και αφού κρυώσει λίγο κόβετε σε κομμάτια.

Αντιδράσεις

Από

kerasaki13
kerasaki13 @cook_8479271
στις