Λαζάνια με Σολομό
Ένα αρκετά εντυπωσιακό πιάτο για επίσημο γεύμα
Λίγα μυστικά ακόμα
Βασικά η συνταγή λέει σαμπάνια αλλά το κρασάκι του πάει μία χαρά αν όμως τυγχάνει να έχετε είναι η ιδανική επιλογή. Ακόμα μία εναλλακτική λύση είναι το τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια αντί για το μασκαρπόνε, εξίσου καλό.Ακόμα για παραπάνω μυρωδιά μπορούμε να βάλουμε ξύσμα από πράσινο λεμόνι. Αν θυμάμαι καλά τα λένε μοσχολέμονα.
Υλικά
-
250 γρ σολομό χωρίς πέτσα
-
400 γρ ταλιατέλες
-
1 κρεμμύδι
-
40 γρ βούτυρο
-
Ξύσμα από 1 λεμόνι
-
150 γρ λευκό κρασί
-
150 γρ μασκαρπόνε
-
Λίγο σαφράν (5-6 στήμονες)
-
Αλάτι – πιπέρι
-
Φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε καλά το φιλέτο και το στεγνώνουμε. Το κόβουμε σε λωρίδες
-
2
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό.
-
3
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε ελαφρά στο βούτυρο.
-
4
Προσθέτουμε το ξύσμα και σοτάρουμε λίγο ακόμα.
-
5
Σβήνουμε με το κρασί.
-
6
Προσθέτουμε το σαφράν και το τυρί.
-
7
Μαγειρεύουμε 2 λεπτά.
-
8
Προσθέτουμε τον σολομό αφήνουμε κάνα λεπτό να ενσωματωθεί μα την σάλτσα.
-
9
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό αν μας φανεί ότι το φαγητό μας είναι στεγνό.
-
10
Τέλος και αφού σβήσουμε το μάτι προσθέτουμε τον βασιλικό.
Σχόλια