love to cook
love to cook @cook_8455618
santorini,

Ένα αρκετά εντυπωσιακό πιάτο για επίσημο γεύμα

Λίγα μυστικά ακόμα

Βασικά η συνταγή λέει σαμπάνια αλλά το κρασάκι του πάει μία χαρά αν όμως τυγχάνει να έχετε είναι η ιδανική επιλογή. Ακόμα μία εναλλακτική λύση είναι το τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια αντί για το μασκαρπόνε, εξίσου καλό.Ακόμα για παραπάνω μυρωδιά μπορούμε να βάλουμε ξύσμα από πράσινο λεμόνι. Αν θυμάμαι καλά τα λένε μοσχολέμονα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 μερίδες
  1. 250 γρ σολομό χωρίς πέτσα
  2. 1 κρεμμύδι
  3. 40 γρ βούτυρο
  4. Ξύσμα από 1 λεμόνι
  5. 150 γρ λευκό κρασί
  6. Λίγο σαφράν (5-6 στήμονες)
  7. Αλάτι – πιπέρι
  8. Φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο.

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε καλά το φιλέτο και το στεγνώνουμε. Το κόβουμε σε λωρίδες

  2. 2

    Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό.

  3. 3

    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε ελαφρά στο βούτυρο.

  4. 4

    Προσθέτουμε το ξύσμα και σοτάρουμε λίγο ακόμα.

  5. 5

    Σβήνουμε με το κρασί.

  6. 6

    Προσθέτουμε το σαφράν και το τυρί.

  7. 7

    Μαγειρεύουμε 2 λεπτά.

  8. 8

    Προσθέτουμε τον σολομό αφήνουμε κάνα λεπτό να ενσωματωθεί μα την σάλτσα.

  9. 9

    Προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό αν μας φανεί ότι το φαγητό μας είναι στεγνό.

  10. 10

    Τέλος και αφού σβήσουμε το μάτι προσθέτουμε τον βασιλικό.

Αντιδράσεις

Από

love to cook
love to cook @cook_8455618
στις
santorini,
είμαι η love to cook!!!!!! και κατά κόσμο με λένε Πόπη. είμαι 32 και μόνο 5,5 μήνες παντρμένη. Μένω Σαντορίνη και έχω μαζί με τους γονείς μου ένα μικρό ξενοδοχείο. Μου αρέσει η κουζίνα αλλά το καλοκαίρι δέν έχω και χρόνο να την χαρώ!!!! ακούω πολύ μουσική και λατρέυω την θάλασσα.Με το που βρήκα αυτό το site έφαγα κολλημα..... ελπίζω να περνάμε πάντα καλά σε αυτή την παρέα και ίσως γνωριστούμε και απο κοντά.
Δες περισσότερα