Λαζάνια με σπανάκι
Ανέλπιστα εύκολο και εύγευστο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή αύτή είναι δικής μου έμπνευσης,στην προσπάθεια μου να φτιάξω κάτι περίτεχνο και εύκολο. Πήρα ιδέες από διάφορες άλλες συνταγές και αυτοσχεδίασα. Είναι απροδόκητα γευστική και εντυπωσιακή...
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, τα φρέσκα κρεμμύδια, το ξερό και τον άνιθο και σωτάρουμε.
-
2
Ρίχνουμε το σπανάκι να μαραθεί, σωτάρουμε για 10λεπτα (Θα βγάλει πολλά υγρά).
-
3
Προσθέτουμε το pumaro, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε το σπανάκι για 15 λεπτά ακόμη.
-
4
Στο πυρέξ (στον πάτο) βάζουμε πολύ μικρά διάσπαρτα κομματάκια βούτυρο και τρίβουμε λίγο φέτα και γκούντα.
-
5
Βάζουμε μια σειρά λαζάνια, καλύπτωντας όλο τον πάτο.
-
6
Πάνω απ τα λαζάνια απλώνουμε το 1/3 της ποσότητας από το σπανάκι μας και τρίβουμε φέτα.
-
7
Καλύπτουμε πάλι με λαζάνια και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες 2 φορές(σύνολο 3 στρώσεις με σπανάκι και φέτα).
-
8
Στην τελευταία στρώση λαζάνια, ρίχνουμε το τριμμένο γκούντα και λίγο βούτυρο διάσπαρτα μικρά κομμάτια. Περιχύνουμε με το ζουμί απ το σπανάκι και με την κρέμα γάλακτος.
-
9
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς περίπου για μισή ώρα.
Σχόλια (51)