κύρια φωτογραφία συνταγής Λαζάνια της Ξανθής
thena
thena @cook_8454884
ΙΩΑΝΝΙΝΑ,ΕΛΛΑΔΑ

Είναι πολύ νόστιμη συνταγή, της πεθεράς μου και 'λίγο' παχυντική.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ βάζω και στον κιμά τυριά ότι έχω στο ψυγείο και ανάλογα βάζω το αλάτι να μην είναι πολύ αλμυρό μετά το φαΐ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

53 Minutes
  1. 1 κιλό κιμά
  2. 1 κρεμμύδι
  3. λάδι για τον κιμά
  4. λίγο κοκκινοπίπερο
  5. αλάτι
  6. πιπέρι μαύρο
  7. λίγη πρέζα κανέλα
  8. 1,5 κουτί λαζάνια τετράγωνα
  9. Για την μπεσαμέλ
  10. 5 κ.σ. αλεύρι
  11. 1,5 λιτρο γάλα
  12. λίγο μοσχοκάρυδο
  13. κεφαλοτύρι τριμμένο
  14. τρίγωνα lavas quiri

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τσιγαρίζουμε με το λάδι τον κιμά το κρεμμύδι και το καρότο.

  2. 2

    Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά και το βράζουμε για 30 λεπτά.

  3. 3

    Παίρνουμε το ταψί του φούρνου και απλώνουμε τα λαζάνια το ένα δίπλα στο άλλο.

  4. 4

    Βάζουμε το καλαμποκελαιο σε μια κατσαρόλα για την μπεσαμελ.

  5. 5

    Ρίχνουμε και το αλεύρι ανακατεύοντας με σύρμα να μην σβολιάσει και βάζουμε το γάλα σιγά σιγά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει λίγο και τέλος το μοσχοκάρυδο.

  6. 6

    Ρίχνουμε λίγη μπεσαμελ απάνω στην στρώση με τα λαζάνια, από πάνω τον μισό κιμά, ξαναβάζουμε στρώση λαζάνια πάλι τον υπόλοιπο κιμά και από πάνω την υπόλοιπη μπεσαμελ με το κεφαλοτύρι και κομματάκια lavas quiri

  7. 7

    Το βάζουμε στον φούρνο στου 200 βαθμούς πάνω κάτω μέχρι να ροδίσει.

Αντιδράσεις

Σχόλια (6)

Sweethard
Sweethard @cook_8456065
τα λαζάνια που χρησιμοποιάς είναι αυτά στο μπλε κουτί τα ιταλικά που δεν χρειάζονται βράσιμο;

Από

thena
thena @cook_8454884
στις
ΙΩΑΝΝΙΝΑ,ΕΛΛΑΔΑ

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα