Λαζάνια της Ξανθής
Είναι πολύ νόστιμη συνταγή, της πεθεράς μου και 'λίγο' παχυντική.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ βάζω και στον κιμά τυριά ότι έχω στο ψυγείο και ανάλογα βάζω το αλάτι να μην είναι πολύ αλμυρό μετά το φαΐ.
Υλικά
-
1 κιλό κιμά
-
1 καρότο
-
1 κρεμμύδι
-
λάδι για τον κιμά
-
λίγο κοκκινοπίπερο
-
αλάτι
-
πιπέρι μαύρο
-
λίγη πρέζα κανέλα
-
1 κουτί χυμό ντομάτας
-
1,5 κουτί λαζάνια τετράγωνα
-
Για την μπεσαμέλ
-
250 γρ. καλαμποκέλαιο
-
5 κ.σ. αλεύρι
-
1,5 λιτρο γάλα
-
λίγο μοσχοκάρυδο
-
κεφαλοτύρι τριμμένο
-
τρίγωνα lavas quiri
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τσιγαρίζουμε με το λάδι τον κιμά το κρεμμύδι και το καρότο.
-
2
Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά και το βράζουμε για 30 λεπτά.
-
3
Παίρνουμε το ταψί του φούρνου και απλώνουμε τα λαζάνια το ένα δίπλα στο άλλο.
-
4
Βάζουμε το καλαμποκελαιο σε μια κατσαρόλα για την μπεσαμελ.
-
5
Ρίχνουμε και το αλεύρι ανακατεύοντας με σύρμα να μην σβολιάσει και βάζουμε το γάλα σιγά σιγά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει λίγο και τέλος το μοσχοκάρυδο.
-
6
Ρίχνουμε λίγη μπεσαμελ απάνω στην στρώση με τα λαζάνια, από πάνω τον μισό κιμά, ξαναβάζουμε στρώση λαζάνια πάλι τον υπόλοιπο κιμά και από πάνω την υπόλοιπη μπεσαμελ με το κεφαλοτύρι και κομματάκια lavas quiri
-
7
Το βάζουμε στον φούρνο στου 200 βαθμούς πάνω κάτω μέχρι να ροδίσει.
Σχόλια (6)