Λευκά σοκολατάκια με γιαούρτι και λεμόνι
Είναι δροσερά, πανεύκολα και πεντανόστιμα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Πρόσφατα, δοκίμασα μια λευκή σοκολάτα με γιαούρτι χειροποίητη, του εμπορίου και με ενθουσίασε ιδιαίτερα. Την πειραματίστηκα με λεμόνι που δένει εξαιρετικά με την λευκή σοκολάτα αλλά και με το γιαούρτι και το αποτέλεσμα με ενθουσίασε ακόμη περισσότερο.
Υλικά
-
2 σοκολάτες αμυγδάλου με λευκή σοκολάτα των 90γρ. (Χρησιμοποίησα την ΙΟΝ)
-
2 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
-
ξύσμα από μισό λεμόνι
-
χαρτάκια ή θήκες γιά σοκολατάκια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μπεν-μαρί ή σε ένα κατσαρολάκι στερεωμένο πάνω από ένα μπρίκι με λίγο νερό που βράζει, τοποθετούμε την σοκολάτα σπασμένη σε μικρά κομμματάκια μαζί με το γιαούρτι και το ξύσμα λεμονιού και τη λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία.
-
2
Στη συνέχεια, ανακατεύουμε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και το ρίχνουμε είτε στα χαρτάκια είτε στις θήκες.
-
3
Τέλος, τοποθετούμε τα σοκολατάκια μας στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες ή τα αφήνουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος έως ότου σφίξουν και στερεοποιηθούν και είναι έτοιμα!!
Σχόλια (2)