Λευκή σάλτσα για ζυμαρικά, εύκολη και λαχταριστή
Μια εύκολη λευκή σάλτσα για ζυμαρικά (δεν την αποκαλώ καρμπονάρα), με υλικά που βρίσκονται εύκολα στο σπίτι μας. Μπορεί να συνοδεύσει υπέροχα κάθε είδος ζυμαρικού (προσωπική μου επιλογή είναι οι πέννες). Οι αναλογίες των συστατικών είναι για δύο μερίδες ζυμαρικά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να βάλετε και μπέηκον αντί γαλοπούλας, απλά θα βγει πιο βαριά. Επίσης, αντί θυμαριού, μπορείτε να βάλετε ωραιότατα και ρίγανη, το θυμάρι απλά της δίνει μια πιο γλυκιά νότα.
Υλικά
-
1 κουτί κρέμα γάλακτος
-
5 ψιλοκομμένες φέτες γαλοπούλα (κατά προτίμηση καπνιστή)
-
1/3 κονσέρβα μανιτάρια
-
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
-
1/2 κουτάλι γλυκού τριμμένο σκόρδο
-
1/2 κουτάλι γλυκού θυμάρι
-
αλάτι, πιπέρι
-
2 κουταλιές σούπας τυρί ρεγκάτο τριμμένο
-
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί (κατά προτίμηση μοσχοφίλερο)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο, τη γαλοπούλα, τα μανιτάρια και τα μπαχαρικά και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν.
-
2
Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το πολύ οινόπνευμα.
-
3
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.
-
4
Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει.
-
5
Δύο-τρία λεπτά πριν βγάλουμε τη σάλτσα από τη φωτιά ρίχνουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε.
-
6
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.Καλή όρεξη!
Σχόλια (7)