Λευκό Μωσαϊκό
Γνωστό και ώς γλυκό σαλάμι αλλά με λευκή κουβερτούρα. Υλικά για 2 κορμούς.
Λίγα μυστικά ακόμα
Υ.Γ. Πολλοί τα βάζουν με την λαδόκολλα, δεν το συνιστώ γιατί κολλάει το χαρτί μετά, δεν φεύγει και καταλήγετε να τρώτε μωσαϊκό με χαρτί, ενώ το polybag φεύγει επιτόπου. Εμείς εχουμε, πάντα το συνήθειο, να βάζουμε το μωσαικό στην κατάψυξη, συντηρείται καλύτερα, αν πάλι θέλετε να το βάλετε στο ψυγείο, πιστεύω σε 3 ώρες θα είναι έτοιμο. Η συνταγή είναι δική μου και λαμβάνοντας τα συγχαρητήρια απο φίλους και γνωστούς που την δοκίμασαν, είπα να την μοιραστώ και μαζί σας.
Υλικά
-
2 πακέτα πτι-μπέρ
-
60 γρ. μαργαρίνη (Αν το θέλετε πιο μαλακό, βάζετε περισσότερο)
-
180 γρ. λευκή κουβερτούρα
-
2 βανίλιες
-
1 σφηνάκι λικέρ της επιλογής σας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι τη μαργαρίνη και την κουβερτούρα.
-
2
Σε ένα μπωλ, θρίβουμε τα μπισκότα όσο πιο πολύ θέλουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα και ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι.
-
3
Όταν ενωθεί όλο το μίγμα, παίρνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και βάζουμε το μισό μίγμα πάνω. Το τυλίγουμε γύρω γύρω να πάρει το επιθυμητό μέγεθος και σχήμα και το ξετυλίγουμε.
-
4
Το βάζετε μέσα σε ένα polybag, το τεντώνετε και κλείνετε την συσκευασία, επαναλαμβάνετε για το δεύτερο και έπειτα τα βάζετε στην κατάψυξη, για 1 ώρα.
-
5
Πρίν σερβίρετε, το αφήνετε 5 λεπτά απ' εξω για να το κόψετε πιο άνετα. Μπορείτε να το σερβίρετε και με σιρόπι σοκολάτας.
Σχόλια (12)