κύρια φωτογραφία συνταγής Λευκό ψωμί
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

43 Minutes
2 φρατζόλες
  1. 2 κ.σ. λάδι
  2. 2 κ.γ. αλάτι
  3. 2 κ.σ. ζάχαρη
  4. 1 φλ. ζεστό γάλα
  5. 1 φλ. ζεστό νερό
  6. 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  7. 1/4 φλ. χλιαρό νερό
  8. 6 φλ. άσπρο αλεύρι (περίπου)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε το λάδι, το αλάτι και τη ζάχαρη σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το ζεστό νερό και το ζεστό γάλα. Τα αφήνουμε μέχρι να γίνουν χλιαρά.

  2. 2

    Σε μικρό μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά με το χλιαρό νερό και την αφήνουμε για 5\' να διαλυθεί. Προσθέτουμε τη μαγιά και 3 φλ. από το αλεύρι στο πρώτο μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά.

  3. 3

    Προσθέτουμε ακόμα 2 φλ. αλεύρι, ανακατεύουμε και αρχίζουμε το ζύμωμα. Ζυμώνουμε για 1-2\' και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10'.

  4. 4

    Αρχίζουμε ξανά το ζύμωμα και προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειάζεται η ζύμη, έτσι ώστε να μην κολλάει στα δάχτυλα. Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να γίνει λεία και ελαστική.

  5. 5

    Βάζουμε τη ζύμη σε μεγάλο μπολ, το οποίο έχουμε λαδώσει, το σκεπάζουμε με πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό σημείο μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.

  6. 6

    Σχηματίζουμε δύο φρατζόλες, τις βάζουμε σε κατάλληλες φόρμες (λαδωμένες) αν θέλουμε και τις αφήνουμε να διπλασιαστούν σε μέγεθος ξανά.

  7. 7

    Τις ψήνουμε σε προσθερμασμένο φούρνο, στους 210°, για 15' και μετά χαμηλώνουμε το φούρνο στους 190° και ψήνουμε για 30' ακόμα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (49)

MariaV
MariaV @cook_8450101
Το εφτιαξα χτες για να το εχω σημερα αλλα το τσακισανε τα παιδια μου.Σημερα αγορασα απο τον φουρνο.Μπραβο Στελλα υπεροχο,αφρατο.

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Καλαμάτα,
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα