Lemon marble angel's food cake
Αφράτο κέικ με χαμηλή χοληστερίνη της κας Βέφας Αλεξιάδου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι της κας Β.Αλεξιάδου. Θέλει οπωσδήποτε την ειδική φόρμα για angel's food cake. Δεν την έχω φτιάξει τη συνταγή (γιατί δεν έχω τη φόρμα, αλλά που θα μου πάει...) άρα αμαρτία δεν φέρνω...
Υλικά
-
ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
-
12 ασπράδια
-
1 & 1/4 κούπας αλεύρι μαλακό (καλό θα ήταν να το κοσκινίσουμε πρώτα)
-
1/2 κουταλάκι αλάτι
-
1 & 1/2 κουταλάκι κρεμόριο
-
λίγη βανίλια
-
3/4 κούπας ζάχαρη άχνη
-
MARBLE
-
5 κρόκοι
-
2 κουταλιές αλεύρι μαλακό
-
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
-
2 κουταλιές ξύσμα λεμονιού
-
ΓΛΑΣΟ
-
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
-
1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
-
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
-
2 κουταλιές γάλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τα ασπράδια σε πυκνή μαρέγκα με το κρεμόριο.
-
2
Κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη με το αλεύρι, το αλάτι και τη βανίλια.
-
3
Προσθέτουμε το κοσκινισμένο μείγμα στη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά για να μην "ξεφουσκώσει" η μαρέγκα.
-
4
Το απλώνουμε στο ειδικό ταψί (χωρίς να το'χουμε βουτυρώσει).
-
5
Αν θέλουμε την "έκδοση" marble χτυπάμε τα παραπάνω επιπλέον υλικά (marble). Χωρίζουμε το λευκό μείγμα στα 2.
-
6
Απλώνουμε το μισό μείγμα στο ταψί προσθέτουμε από πάνω το marble μείγμα και κλείνουμε με το υπόλοιπο λευκό μείγμα.
-
7
Ψήνουμε στους 170- 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
-
8
Το αφήνουμε να κρυώσει ανάποδα στο ταψί.
-
9
Περιχύνουμε το έτοιμο κέικ με το γλάσο.
-
10
Απλά ανακατεύουμε όλα τα υλικά του γλάσου.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (7)