Lemon Slice
Γλυκό ψυγείου με λεμόνι και πορτοκάλι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Για το γλάσσο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και λίγο νερό ώστε να μην έχει τόσο έντονη γεύση το πορτοκάλι με το λεμόνι.
Υλικά
-
Για τη βάση
-
100 gr μαργαρίνη (τη λιώνουμε λίγο χωρίς να κάψει)
-
1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα
-
ξύσμα από μισό πορτοκάλι
-
ξύσμα από μισό λεμόνι
-
χυμό από μισό πορτοκάλι
-
χυμό από μισό λεμόνι
-
1 & ½ φλιτζάνι τρίμμα καρύδας
-
2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
-
Για το γλάσσο
-
1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη
-
ξύσμα από μισό πορτοκάλι
-
ξύσμα από μισό λεμόνι
-
3 φλιτζάνια άχνη ζάχαρη
-
χυμό λεμονιού
-
χυμό πορτοκαλιού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
ΒάσηΑνακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
-
2
Στρώνουμε αντικολλητική κόλλα σε τετράγωνο ταψί και βάζουμε τα υλικά πατώντας τα ώστε η στρώση να έχει το ίδιο πάχος παντού (1 εκ. – 1,5 εκ.). Αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για 10 λεπτά.
-
3
ΓλάσσοΑνακατεύουμε όλα τα υλικά με ένα κουτάλι προσθέτοντας χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού μέχρι να γίνει σαν κρέμα που μπορεί να απλωθεί.
-
4
Βγάζουμε τη βάση από το ψυγείο και απλώνουμε το γλάσσο πάνω της. Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει και έπειτα κόβουμε σε τετράγωνα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια