Λεμονάδα 2

Bαθμολογία: 4.8889
       
 
18 ψήφοι
,

Περιγραφή

Οσο πιο παγωμενη τοσο πιο ωραια!

Λεμονάδα 2
photo: delicious

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 ποτήρια στυμένο λεμόνι (προτιμω σουρωμενο απο τα φλουδακια!)
  • 4 ποτήρια ζάχαρη
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Χυμοί
Εποχιακά: Καλοκαιρινή
Διατροφή: Χορτοφαγική , Vegan
Περιέχει: Φρούτα
Κόστος:
(5 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(5 ψήφοι)
Προετοιμασία: 12' (3 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Τα βαζετε σε ενα μπουκαλι και τα χτυπατε καλα. Χρησιμοποιηστε πλαστικο μπουκαλι του νερου που κλεινει για να διαλυθει η ζαχαρη με το χτυπημα.
  2. Μετα βαλτε ενα δαχτυλο στο ποτηρι σας και γεμιστε με παγακια και νερο. Μουρλια!

Λίγα μυστικά ακόμα

Ο αριθμος των ποτηριων στυμενου λεμονιου αντιστοιχει με ισα ζαχαρης. Δηλ. 1 λεμονι=1 ζαχαρη...

Σχετικές συνταγές

    23 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από tinad, 16-10-09  
    Μπορεί να μην καταναλωθεί άμεσα και πόσο μπορεί να διατηρηθεί;
    #
    Σχόλιο από lenale, 25-10-09  
    Νόστιμη, εύκολη και γρήγορη.
    #
    Σχόλιο από delicious, 8-3-10  
    Η λεμονάδα είναι τέλεια!!!!
    Πρόσθεσα και λίγη bio βανίλια σε σκόνη (το είχα διαβάσει σε σχόλια από κάποια άλλη λεμονάδα) και όπως αποδείχτηκε έκανα πολύ καλά!

    Μία συμβουλή: δεν βάζουμε ποτέ σε πλαστικό μπουκάλι όξινα υλικά, γιατί έτσι αλλοιώνεται η δομή του πλαστικού και μεταφέρονται χημικές ουσίες επιβαρυντικές για την υγεία μας στο περιεχόμενο του! :(
    #
    Σχόλιο από MarBo, 21-4-10  
    τινα δεν ξερω ποσο μπορει να κρατησει γιατι δεν προλαβαινει να μεινει και πολυ! την εξαφανιζουμε!
    delicious αυτο για το πλαστικο δεν το ηξερα... απλα το χρησιμοποιω για το χτυπημα των υλικων μιας και δεν εχει φοβο να χυθουν απο το μπουκαλι.
    σας ευχαριστω για τις ψηφους!
    #
    Σχόλιο από maryangel, 20-5-10  
    Πολύ καλή κ πολύ γρήγορη. Οι δικοί μου έπαθαν την πλάκα τους... Συνίσταται μετά από μια κουραστική μέρα.....
    #
    Σχόλιο από MarBo, 1-6-10  
    σ'ευχαριστω! οντως οτι πρεπει μετα απο μια κουραστικη μερα και ειδικα μετα απο μια πολυ ζεστη κουραστικη μερα! δυστυχως ακομα δεν την εχω φτιαξει -για αυτο το καλοκαιρι!-, ευελπιστω συντομα!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 22-6-10  
    Δεν προλαβαίνω κάθε καλοκαίρι να φτιάχνω λεμονάδες! Δροσιστική και απολαυστική :)
    #
    Σχόλιο από Vai, 16-10-10  
    Μολις τελειωσα την πρωτη λεμοναδα της καινουριας σοδειας!!!!!Υπεροχη γευση!!Ευχαριστουμε πολυ!
    #
    Σχόλιο από jennaki83, 29-11-10  
    Η διαδικασία είναι η ίδια για μανταρίνια ή πορτοκάλια?
    #
    Σχόλιο από MarBo, 11-12-10  
    χμ... δεν εχω ιδεα! δεν το ειχα σκεφτει καν, κ φυσικα δεν το εχω δοκιμασει. φανταζομαι ομως οτι προφανως γινεται...
    #
    Σχόλιο από κωσταντινα, 21-6-11  
    Μας άρεσε πολύ!Ευχαριστούμε!!!
    #
    Σχόλιο από Molly, 28-6-11  
    Αυτή την λεμονάδα φτιάχνω και εγώ και είναι ότι πρέπει για το καλοκαίρι!!!
    #
    Σχόλιο από common, 13-4-12  
    Απλά και γρήγορα! Ευχαριστούμε για τη συνταγή, αξιοποίησα τα λεμόνια και χάρισα και χειροποίητα πασχαλινά δωράκια βάζοντας την συμπηκνωμένη λεμονάδα σε όμορφα καραφάκια.
    Διάβασα σε άλλες συνταγές λεμονάδας ότι μπορούμε στο σερβίρισμα να βάλουμε και ένα φυλλαράκι δυόσμο ή μελισσόχορτο ή πλατύφυλλο βασιλικό ή μέντα. Έχει δοκιμάσει κανείς;
    #
    Σχόλιο από mAir0ula!, 21-4-12  
    πολυ δροσερη ! ευχαριστω για την συνταγη !!! δεν φανταζομουν ποτε οτι θα εφτιαχνα λεμοναδα !!! :)
    #
    Σχόλιο από let44taki, 16-6-12  
    Την φτιάχνω κι εγώ χρόνια τώρα με την εξής διαφορά:βάζω σε κατσαρολάκι και ζεσταίνω το μίγμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.Ύστερα αποσύρω από τη φωτιά. Συμφωνώ για το πλαστικό μπουκάλι και όσο για το χρόνο διατήρησης είναι 2-3 μήνες σίγουρα! Με τον ίδιο τρόπο έχω φτιάξει και πορτοκαλάδα!! Επίσης ένα ωραίο κολπάκι είναι αντί για νερό να προσθέσουμε 'σουρωτή' μεταλλικό νερό.Γίνεται έτσι αεριούχο υγειινό αναψυκτικό!!!!
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 19-6-12  
    Ωραιότατη. Ευχαριστούμε.
    #
    Σχόλιο από Ελπίς Κεφαλλονιά, 16-7-12  
    Καταπληκτική συνταγή!
    #
    Σχόλιο από Adamantia 88, 5-6-13  
    πολυ καλη και δροσιστικη!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 6-6-13  
    Πανεύκολη και πολύ γρήγορη λύση.
    Αν και θέλει πολύ ....κούνημα, αχαχαχαχα.
    #
    Σχόλιο από karavour, 10-6-13  
    ωραία, αλλά η ζάχαρη δε μου έλιωσε τελείως στο μπλέντερ, κιέτσι αναγκάστηκα μετά να βράσω το μείγμα για να λιώσει..Επίσης θα την ήθελα μια ιδέα λιγότερο γλυκυά (θέμα γούστου)
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    17 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από lenale, 25-10-09  
    Νόστιμη, εύκολη και γρήγορη.
    #
    Σχόλιο από maryangel, 20-5-10  
    Πολύ καλή κ πολύ γρήγορη. Οι δικοί μου έπαθαν την πλάκα τους... Συνίσταται μετά από μια κουραστική μέρα.....
    #
    Σχόλιο από MarBo, 1-6-10  
    σ'ευχαριστω! οντως οτι πρεπει μετα απο μια κουραστικη μερα και ειδικα μετα απο μια πολυ ζεστη κουραστικη μερα! δυστυχως ακομα δεν την εχω φτιαξει -για αυτο το καλοκαιρι!-, ευελπιστω συντομα!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 22-6-10  
    Δεν προλαβαίνω κάθε καλοκαίρι να φτιάχνω λεμονάδες! Δροσιστική και απολαυστική :)
    #
    Σχόλιο από Vai, 16-10-10  
    Μολις τελειωσα την πρωτη λεμοναδα της καινουριας σοδειας!!!!!Υπεροχη γευση!!Ευχαριστουμε πολυ!
    #
    Σχόλιο από MarBo, 11-12-10  
    χμ... δεν εχω ιδεα! δεν το ειχα σκεφτει καν, κ φυσικα δεν το εχω δοκιμασει. φανταζομαι ομως οτι προφανως γινεται...
    #
    Σχόλιο από κωσταντινα, 21-6-11  
    Μας άρεσε πολύ!Ευχαριστούμε!!!
    #
    Σχόλιο από Molly, 28-6-11  
    Αυτή την λεμονάδα φτιάχνω και εγώ και είναι ότι πρέπει για το καλοκαίρι!!!
    #
    Σχόλιο από mAir0ula!, 21-4-12  
    πολυ δροσερη ! ευχαριστω για την συνταγη !!! δεν φανταζομουν ποτε οτι θα εφτιαχνα λεμοναδα !!! :)
    #
    Σχόλιο από let44taki, 16-6-12  
    Την φτιάχνω κι εγώ χρόνια τώρα με την εξής διαφορά:βάζω σε κατσαρολάκι και ζεσταίνω το μίγμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.Ύστερα αποσύρω από τη φωτιά. Συμφωνώ για το πλαστικό μπουκάλι και όσο για το χρόνο διατήρησης είναι 2-3 μήνες σίγουρα! Με τον ίδιο τρόπο έχω φτιάξει και πορτοκαλάδα!! Επίσης ένα ωραίο κολπάκι είναι αντί για νερό να προσθέσουμε 'σουρωτή' μεταλλικό νερό.Γίνεται έτσι αεριούχο υγειινό αναψυκτικό!!!!
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 19-6-12  
    Ωραιότατη. Ευχαριστούμε.
    #
    Σχόλιο από Ελπίς Κεφαλλονιά, 16-7-12  
    Καταπληκτική συνταγή!
    #
    Σχόλιο από Adamantia 88, 5-6-13  
    πολυ καλη και δροσιστικη!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 6-6-13  
    Πανεύκολη και πολύ γρήγορη λύση.
    Αν και θέλει πολύ ....κούνημα, αχαχαχαχα.
    #
    Σχόλιο από karavour, 10-6-13  
    ωραία, αλλά η ζάχαρη δε μου έλιωσε τελείως στο μπλέντερ, κιέτσι αναγκάστηκα μετά να βράσω το μείγμα για να λιώσει..Επίσης θα την ήθελα μια ιδέα λιγότερο γλυκυά (θέμα γούστου)
    #
    Σχόλιο από sofi_loutraki, 22-6-13  
    Απλά τ έ λ ε ι α . Δεν προλαβαίνω τα εγγόνια τώρα με τη ζέστη. Ευτυχώς οι λεμονιές δεν σταματούν να μου δίνουν λεμόνια. Ευχαριστώ πολύ για την τόσο υπέροχη και συνάμα απλή συνταγή.
    #
    Σχόλιο από tzoulitsa, 25-3-16  
    εύκολη και γρήγορη!

    4 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από tinad, 16-10-09  
    Μπορεί να μην καταναλωθεί άμεσα και πόσο μπορεί να διατηρηθεί;
    #
    Σχόλιο από MarBo, 21-4-10  
    τινα δεν ξερω ποσο μπορει να κρατησει γιατι δεν προλαβαινει να μεινει και πολυ! την εξαφανιζουμε!
    delicious αυτο για το πλαστικο δεν το ηξερα... απλα το χρησιμοποιω για το χτυπημα των υλικων μιας και δεν εχει φοβο να χυθουν απο το μπουκαλι.
    σας ευχαριστω για τις ψηφους!
    #
    Σχόλιο από jennaki83, 29-11-10  
    Η διαδικασία είναι η ίδια για μανταρίνια ή πορτοκάλια?
    #
    Σχόλιο από common, 13-4-12  
    Απλά και γρήγορα! Ευχαριστούμε για τη συνταγή, αξιοποίησα τα λεμόνια και χάρισα και χειροποίητα πασχαλινά δωράκια βάζοντας την συμπηκνωμένη λεμονάδα σε όμορφα καραφάκια.
    Διάβασα σε άλλες συνταγές λεμονάδας ότι μπορούμε στο σερβίρισμα να βάλουμε και ένα φυλλαράκι δυόσμο ή μελισσόχορτο ή πλατύφυλλο βασιλικό ή μέντα. Έχει δοκιμάσει κανείς;

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από delicious, 8-3-10  
    Η λεμονάδα είναι τέλεια!!!!
    Πρόσθεσα και λίγη bio βανίλια σε σκόνη (το είχα διαβάσει σε σχόλια από κάποια άλλη λεμονάδα) και όπως αποδείχτηκε έκανα πολύ καλά!

    Μία συμβουλή: δεν βάζουμε ποτέ σε πλαστικό μπουκάλι όξινα υλικά, γιατί έτσι αλλοιώνεται η δομή του πλαστικού και μεταφέρονται χημικές ουσίες επιβαρυντικές για την υγεία μας στο περιεχόμενο του! :(
    #
    Σχόλιο από dari, 17-5-15  
    Έτσι ακριβώς την κάνω κι εγώ και έχουν ξετρελαθεί όλοι.

    Η αναλογία είναι ένα προς ένα απλά εγώ βάζω μισό μπουκάλι σουρωμένο χυμό και μισό μπουκάλι μαύρη ζάχαρη. Την αραιώνω με ανθρακούχο νερό.

    Πολύ ωραία συνταγή, εύκολη και κατά τη γνώμη μου η καλύτερη μιας και δεν βράζουμε τα λεμόνια κι έτσι κρατάμε τις βιταμίνες τους.

    Το χτύπημα το κάνω κατευθείαν σε γυάλινο μπουκάλι και μετά την αφήνω εκεί. Καλύτερα να αποφεύγονται τα πλαστικά.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Απώλεια βάρους μετά το καλοκαίρι
    Μετά το τέλος του καλοκαιριού, ήρθε η ώρα να ασχολ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...
    Μια μέρα στη θάλασσα: τι τρώμε;;;
    Οι διακοπές (και για φέτος το καλοκαίρι) αποτελ...
    Συμβουλές για τη διατροφή των παιδιών το καλοκαίρι
    Καθώς οι καύσωνες και οι υψηλές θερμοκρασίες βρίσκ...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 1063 αγαπημένων συνταγών, του/της ΣΙΛΒΥ
    δοκιμασμένα γλυκά
    Ένα βιβλίο 146 αγαπημένων συνταγών, του/της murto
    ποτά
    Ένα βιβλίο 21 αγαπημένων συνταγών, του/της sofi_loutraki
    Ποτά και λικέρ
    Ένα βιβλίο 52 αγαπημένων συνταγών, του/της aggalexa
    ποτά-ροφήματα
    Ένα βιβλίο 19 αγαπημένων συνταγών, του/της zafirenia