Λεμονάδα σπιτική
Λεμονάδα σπιτική που ξεδιψάει και τονώνει. Εύκολη και νόστιμη!
Λίγα μυστικά ακόμα
Διατηρείται για 3 μήνες στο ψυγείο. Αν φροντίσετε να κλείσει αεροστεγώς, διατηρείται και εκτός ψυγείου.Φτιάχνουμε λεμονάδα αναμειγνύοντας σιρόπι και νερό. Προτεινόμενη αναλογία αραίωσης 1 προς 3, 4 ή 5 ανάλογα με το γούστο σας.Η συνταγή είναι της κυρίας Βίκης Κουμάντου.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας το νερό.
-
2
Προσθέτουμε το ξύσμα και τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι για να διαλυθεί η ζάχαρη. Η αναλογία είναι οριακή, κάνει το πιο πυκνό σιρόπι που μπορεί να γίνει. Αφήνουμε να κρυώσει.
-
3
Μετράμε πόσο είναι το σιρόπι ζάχαρης και προσθέτουμε ίδια ποσότητα στυμμένου χυμού φρέσκου λεμονιού. Χρησιμοποιείστε οποιοδήποτε δοχείο και για τις δύο μετρήσεις.
-
4
Σουρώνουμε, ανακατεύουμε και είναι έτοιμο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια