Sitronella
Sitronella @Sitronella
Τραχήλα

Πάει με μαγειρευτά κατσαρόλας ή ψιλοκομμένο σε σαλάτες και χόρτα. Επίσης μπορούμε να το βάλουμε στο μπλέντερ με λάδι-ξύδι για να κάνουμε μια ωραία σάλτσα για λαχανικά και ψάρια

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 κ. λεμόνια
  2. 500 γρ. χοντρό αλάτι
  3. 2 κ.σ. πράσινο πιπέρι σε κόκκους
  4. 1 ξύλο κανέλας
  5. 4-5 φύλλα δάφνης
  6. ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε τα λεμόνια, κοβουμε τα κοτσάνια και τις άκρες και τα βράζουμε ολόκληρα για 15 λεπτά.

  2. 2

    Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα χαράζουμε διαγώνια, χωρίς να τα χωρίσουμε στη μέση. Με κουτάλι βάζουμε μέσα όσο αλάτι χωράει και τα βάζουμε προσεκτικά σε αποστειρωμένο βάζο μαζί με τα μπαχαρικά.

  3. 3

    Συμπληρώνουμε με ελαιόλαδο και αφήνουμε σε δροσερό μέρος ή ψυγείο για 2 εβδομάδες.

Αντιδράσεις

Σχόλια (10)

Helda Papad
Helda Papad @cook_28607581
καλημερα! εφτιαξα το λεμονι τουρσι και αυτη τη στιγμη ο χυμος μεσα στο βαζο δεινει παχυς και κολλωδης και θολος δεν εχει την διαυγεια που ειχε αρχικα.
μηπως εχει αποτυχει?
Απαντηστε μου παρακαλω
ευχαριστω

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Τραχήλα
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα