Λεμόνι τουρσί
Πάει με μαγειρευτά κατσαρόλας ή ψιλοκομμένο σε σαλάτες και χόρτα. Επίσης μπορούμε να το βάλουμε στο μπλέντερ με λάδι-ξύδι για να κάνουμε μια ωραία σάλτσα για λαχανικά και ψάρια
Υλικά
-
1 κ. λεμόνια
-
500 γρ. χοντρό αλάτι
-
2 κ.σ. πράσινο πιπέρι σε κόκκους
-
1 ξύλο κανέλας
-
4-5 φύλλα δάφνης
-
ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε τα λεμόνια, κοβουμε τα κοτσάνια και τις άκρες και τα βράζουμε ολόκληρα για 15 λεπτά.
-
2
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα χαράζουμε διαγώνια, χωρίς να τα χωρίσουμε στη μέση. Με κουτάλι βάζουμε μέσα όσο αλάτι χωράει και τα βάζουμε προσεκτικά σε αποστειρωμένο βάζο μαζί με τα μπαχαρικά.
-
3
Συμπληρώνουμε με ελαιόλαδο και αφήνουμε σε δροσερό μέρος ή ψυγείο για 2 εβδομάδες.
Σχόλια (10)
μηπως εχει αποτυχει?
Απαντηστε μου παρακαλω
ευχαριστω