Katerinaxan
Katerinaxan @katerinaxan_
Καστοριά

Εύκολη λεμονόπιτα με μαρέγκα και βάση από μπισκότα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αντί για βάση από μπισκότα μπορείτε να κάνετε βάση για τάρτες.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

12 άτομα
  1. ΒΑΣΗ
  2. 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  3. 250 γρ. λιωμένο βούτυρο
  4. ΓΕΜΙΣΗ
  5. 1 κούπα ζάχαρη
  6. 1/4 κούπας κάστερ πάουντερ
  7. 3 κ.σ. αλεύρι
  8. 1/4 κ.γ. αλάτι
  9. 2 κούπες νερό
  10. 1 κ.σ. βούτυρο
  11. χυμό από 3-4 λεμόνια
  12. ξύσμα από 3 λεμόνια
  13. ΜΑΡΕΓΚΑ
  14. 1/4 κ.γ. αλάτι
  15. 1/2 κούπα ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σπάμε τα μπισκότα, τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο και τα στρώνουμε σε φόρμα ή ταψάκι.

  2. 2

    Βάζουμε σε κατσαρολάκι και σε υψηλή ψωτιά τη ζάχαρη, το κάστερ πάουντερ, το αλεύρι, το αλάτι και ρίχνουμε σταδιακά νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.

  3. 3

    Μειώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τους κρόκους κι ανακατεύουμε για περίπου 2 λεπτά.

  4. 4

    Ρίχνουμε το βούτυρο, το χυμό και το ξύσμα κι ανακατεύουμε. Στη συνέχεια στρώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα.

  5. 5

    Για τη μαρέγκα, χτυπάμε αρχικά τα ασπράδια με το αλάτι και ρίχνουμε σταδιακά τη ζάχαρη.

  6. 6

    Την απλώνουμε πάνω από την κρέμα και ψήνουμε για 12-15 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Αντιδράσεις

Σχόλια

xaroulak
xaroulak @cook_8519017
πεντανοστιμη!!πολυ ελαφρια γευση και ευκολη στην εκετελεση!

Από

Katerinaxan
Katerinaxan @katerinaxan_
στις
Καστοριά