Λεμονόπιτα 4
Εύκολη λεμονόπιτα με μαρέγκα και βάση από μπισκότα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αντί για βάση από μπισκότα μπορείτε να κάνετε βάση για τάρτες.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σπάμε τα μπισκότα, τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο και τα στρώνουμε σε φόρμα ή ταψάκι.
-
2
Βάζουμε σε κατσαρολάκι και σε υψηλή ψωτιά τη ζάχαρη, το κάστερ πάουντερ, το αλεύρι, το αλάτι και ρίχνουμε σταδιακά νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
-
3
Μειώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τους κρόκους κι ανακατεύουμε για περίπου 2 λεπτά.
-
4
Ρίχνουμε το βούτυρο, το χυμό και το ξύσμα κι ανακατεύουμε. Στη συνέχεια στρώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα.
-
5
Για τη μαρέγκα, χτυπάμε αρχικά τα ασπράδια με το αλάτι και ρίχνουμε σταδιακά τη ζάχαρη.
-
6
Την απλώνουμε πάνω από την κρέμα και ψήνουμε για 12-15 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Σχόλια