κύρια φωτογραφία συνταγής Λεμονόπιτα

Λεμονόπιτα

Μαγειρεύτηκε 6 φορές
valia
valia @cook_8449185

Λίγα μυστικά ακόμα

Στην ίδια συνταγή αντί για λεμόνι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πορτοκάλι. Σερβίρεται εξαιρετικά με σαντιγύ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

39 Minutes
  1. ξύσμα από τρία λεμόνια
  2. 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  3. 1 φλυτζάνι ηλιέλαιο
  4. 1 μπέικιν πάουντερ
  5. βανίλιες
  6. για το σιρόπι
  7. 1 φλυτζάνι νερό
  8. 1 φλυτζάνι ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά. Όταν γίνουν ένας πηχτός χυλός, ρίχνουμε το φύλλο κρούστας, το οποίο έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε καλά.

  2. 2

    Ρίχνουμε το υλικό σε ταψί, το οποίο έχουμε αλείψει με ελάχιστο λάδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για μισή ώρα περίπου.

  3. 3

    Όταν η πίτα κρυώσει, ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (6)

Σχόλια (45)

Fran
Fran @frandim1976
Να ρωτήσω κάτι... όταν λες κόβουμε το φύλλο σε μικρά κομματάκια, το ενσωματώνουμε με την κρέμα?

Από

valia
valia @cook_8449185
στις