Λεμονόπιτα
Λίγα μυστικά ακόμα
Στην ίδια συνταγή αντί για λεμόνι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πορτοκάλι. Σερβίρεται εξαιρετικά με σαντιγύ.
Υλικά
-
ξύσμα από τρία λεμόνια
-
1 γιαούρτι
-
1 φλυτζάνι ζάχαρη
-
1 φλυτζάνι ηλιέλαιο
-
4 αυγά
-
1 μπέικιν πάουντερ
-
βανίλιες
-
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
-
για το σιρόπι
-
1 φλυτζάνι νερό
-
1 φλυτζάνι ζάχαρη
-
1 λεμόνι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά. Όταν γίνουν ένας πηχτός χυλός, ρίχνουμε το φύλλο κρούστας, το οποίο έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε καλά.
-
2
Ρίχνουμε το υλικό σε ταψί, το οποίο έχουμε αλείψει με ελάχιστο λάδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για μισή ώρα περίπου.
-
3
Όταν η πίτα κρυώσει, ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι.
Σχόλια (45)