Λεμπκούχεν - Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Bαθμολογία: 4.7368
       
 
19 ψήφοι
,

Περιγραφή

Πεντανόστιμα Γερμανικά χριστουγεννιάτικα μπισκότα. Φτιάξτε τα με τα παιδάκια σας!

Λεμπκούχεν - Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 150 γρ. μέλι
  • 80 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 50 γρ. βούτηρο
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 2 κ.γ. μπείκιν πάουντερ
  • 1 αβγό
  • 150 γρ. καρύδια τριμμένα ή φουντούκια ή και τα δύο.
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 2 κ.γ. μείγμα απο: κανέλα, γάρίφαλλο, τζίνζερ, κάρδαμο, λευκό πιπέρι. Όλα σκόνη φτιάχνουμε το μείγμα και προσθέτουμε δύο κουταλιές.
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το γλάσσο:

  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Το ασπράδι του αυγού
  • Χρώμα ζαχαροπλαστικής
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Μπισκότα
Εποχιακά: Χριστουγέννων
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Κουζίνα: Γερμανική
Φτιάχνει: Περίπου 2 ταψιά.
Κόστος:
(3 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 25' (2 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 19' (2 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ζεστάινουμε σε χαμηλή φωτιά το μέλι με τη ζάχαρη και το βούτηρο, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπώλ και το αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στο 180 βαθμούς με αντίσταση και 160 βαθμούς με αέρα. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπείκιν πάουντερ, προσθέτουμε τον κρόκο του αυγού, τα καρύδια, τα μπαχαρικά, το αλάτι και το χλιαρό πια μείγμα μελιού.Ζυμώνουμε.
  3. Σκορπίζουμε λίγο αλεύρι σε μια επιφάνεια και ανοίγουμε φύλλο πάχους 1 εκατ. Κόβουμε φιγούρες σε διάφορα σχήματα και τα τοποθετούμε σε ταψάκι στρωμμένο με λαδόχαρτο. Ψήνουμε για 12 λεπτά.
  4. Χτυπάμε το ασπράδι σε μαρέγκα και ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη. Άν θέλουμε χρωματίζουμε με χρώμα ζαχαροπλαστικής και αλείφουμε τα μπισκότα μας. Προαιρετικά γαρνίρουμε με κουφετάκια ή περλίτσες και αφήνουμε να στεγνώσουν.

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσοχή: άν και θα είναι κάπως μαλακά στα 12 λεπτά ψησίματος, μην υποκείψετε και βγάλτε τα. Θα σκληρήνουν πολύ μετά.

Το δεύτερο ταψάκι που θα βάλετε μετά ίσως χρειαστεί 1-2 λεπτά λιγότερο μιας και ο φούρνος θα είναι ήδη ζεστός.

Βάλτε τα στο ταψάκι με απόσταση μεταξύ τους.

Καλή επιτυχία!!!

Σχετικές συνταγές

    41 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Demi79, 22-12-09  
    Kαταπληκτική η συνταγή σου, και πολύ κατατοπιστική! Τα έχω φτιάξει κι εγώ, έβαλα και ξύσμα πορτοκάλι και αντί για γλάσο τα κάλυψα από τη μια πλευρά με λιωμένη κουβερτούρα. Χαίρομαι πολύ που μας τα θύμησες!
    #
    Σχόλιο από babystar, 22-12-09  
    Πάρα πολύ καλή!Μύρισε όλο το σπίτι!Ήρθαν τα Χριστούγεννα!Μπράβο και πάλι μπράβο!
    #
    Σχόλιο από Gooseberry, 22-12-09  
    Ευχαριστώ πολύ παιδιά! Προσπαθώ να ανεβάσω και την φωτογραφία αλλά δεν την εμφανίζει! Ξέρει κανείς σχετικά να με βοηθήσει?
    Υ.γ. Η συνταγή είναι απο ένα γερμανικό βιβλίο με μόνο και φοβερά μπισκοτάκια! Χθές έφτιαξα και τρίτη δόση...
    #
    Σχόλιο από babystar, 23-12-09  
    Νομίζω ότι από τη στιγμή που η συνταγή έχει αναρτηθεί, δεν μπορείς να ανεβάσεις φωτογραφία. Μόνο όσο την έχεις στείλει και περιμένεις να την εγκρίνουν οι διαχειριστές...

    Σίγουρα κάποιος υπέθυνος θα σε κατατοπίσει καλύτερα και μπορεί να κάνω λάθος, αλλά αν θυμάμαι καλά, κάτι τέτοιο διάβασα κάποια στιγμή στις οδηγίες.
    #
    Σχόλιο από maria.k, 7-3-10  
    Για να τα κάνω με επικάλυψη σοκολάτας πρέπει να την λιώσω σε μπεν μαρί και να τα βουτάω μέσα αφού κρυώσουν? Ξέρεις κανείς?Η καμμιά άλλη ιδέα για να τα κάνω σοκολατένια?
    #
    Σχόλιο από Gooseberry, 8-3-10  
    Λύση πρώτη: λιώνεις τη σοκολάτα(άσπρη, γάλακτος ή κουβερτούρα) με λίγο βούτυρο σε μπαιν-μαρί και αφου κρυώσουν καλά κάνεις απο επάνω γραμμούλες με κορνέ ή τα αλείφεις ολόκληρα. Λύση δεύτερη: Λιώνεις πάλι σοκολάτα σε μπαιν μαρί και αφου κρυώσουν καλά βουτάμε το μισό ή όλο το μπισκότα στη λιωμένη σοκολάτα, στραγγίζουμε και τα απλώνουμε πάνω σε χαρτί φούρνου για να στεγνώσουν. Καλή επιτυχία, ελπίζω να βοήθησα!
    Παρέλειψα να αναφέρω στη συνταφή ότι φυλλάσονται σε καλά κλεισμένο τάπερ ή τενεκεδένιο κουτί για μπισκότα.
    #
    Σχόλιο από maria.k, 13-3-10  
    Ok,σ'ευχαριστώ. Θα τα δοκιμάσω με την πρώτη ευκαρία που θα βρώ!
    #
    Σχόλιο από aretiagelos, 3-12-10  
    to γλασο μπορω να το κανω κε με νερο και αχνη αντι για ασπραδι?καπου το εχω δει.η κανω λαθο;
    #
    Σχόλιο από Gooseberry, 3-12-10  
    Φυσικά! Μπορείς να χτυπήσεις 250γρ. κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη με 3κ.σ. χυμό λεμονιού και να αλείψεις με αυτό τα μπισκότα.Είναι εξ'ίσου ωραίο!
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 3-12-10  
    #
    Σχόλιο από boulis, 4-12-10  
    Θα την κανω εντος των ημερων και θα βαθμολογησω!!! Αν και πιστευω οτι το απτελεσμα θα ειναι σουπερ!!! Που θα βρω τζινζερ και καρδαμο???? Στα σ/μ δε βρηκα... Μια πρεζα αλατι ποσο περιπου ειναι? 1/3 κουτ. γλυκου περιπου? Τι βουτυρο μου προτεινετε? Πολλες ερωτησεις..
    #
    Σχόλιο από m54, 4-12-10  
    Το εχω και γω αυτο το βιβλιο και οτι εχω φτιαξει γινεται καταπληκτικό! Αυτο το σαβατοκυριακο ετοιμαζομουν να φτιαξω αυτα τα μπισκοτα
    #
    Σχόλιο από Gooseberry, 6-12-10  
    Τζίντερ σε σκόνη υπάρχει στα σούπερ μάρκετ εκεί στα μπαχαρικά. Μία πρέζα αλάτι είναι όσο πιάνουν οι ακρούλες των δαχτύλων μας , δηλ. περίπου 1/3 κουταλάκι του γλυκού. Κάρδαμο δεν βρήκα και δεν έβαλα! Για βούτηρο το κλασσικό βιτάμ. Αυτά! Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 6-12-10  
    Ωφειλω να πω οτι τα αδικισα τα μπισκοτακια,δεν μου αρεσαν στη γευση την πρωτη μερα που τα εφτιαξα γιαυτο εβαλα και 3 πιρουνακια οσο περνουν οι μερες ομως γινονται ολο και καλυτερα !!
    Φιλη γερμανιδα μου ειπε οτι αυτα τα μπισκοτα πρεπει να περασουν μερες για να ειναι ομορφα γευστικα! το καταλαβα και μονη μου!Σε ευχαριστουμε για την συνταγουλα!καλες γιορτες !
    #
    Σχόλιο από 4bear2, 10-12-10  
    Θα ήθελα να σε ρωτησω επειδή θα τα φτιάξω αύριο αν πρεπει να είναι ζεστά ή κρύα όταν τα γλασαρω
    #
    Σχόλιο από Gooseberry, 11-12-10  
    Πρέπει να τα αφήσει να κρυώσουν καλά και μετά να τα αλείψεις με το γλάσο.
    #
    Σχόλιο από natasam, 19-12-10  
    για το τελευταία μείγμα σε σκόνη σε τι αναλογία βάζω το κάθε υλικό;;
    το θεωρώ πολύ σημαντικό για τη γεύση και θα ήθελα διευκρίνηση. ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από Goldy, 20-12-10  
    Τα έφτιαξα, τα στολισα με γλασο χρωματισμένο, και έγραψα επάνω τους τα ονόματα των ανθρώπων που θέλω να τα δωρισω! Είμαι πολυ ενθουσιασμενη, αν σκεφτεί κανείς ότι είναι η πρώτη φορά που φτιαχνω γλασο πόσο μάλλον να κάνω και σχέδια!!!! Θα βάλω και φωτο! Πάντως, ενα που έφαγα ήταν σούπερ γεύση με πολυ ωραία αρώματα! Έβαλα ολα τα αρωματικά!!!!
    Μπράβο για την συνταγή! Σε ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από Gooseberry, 20-12-10  
    Natasam για σιγουριά βάλε απο μία κοφτή κουταλιά του γλυκού απο το καθένα, ανακάτεψέ τα καλά και μετά πάρε δύο κουταλάκια απο αυτό. Το υπόλοιπο το κρατάς για άλλη φορά.
    #
    Σχόλιο από athena1971, 24-12-10  
    Πάρα πολύ ωραία και εύκολα. Πριν από λίγο έψησα τρία ταψιά. αλλά μου ξέφυγε λίγο το πιπέρι και καινε. Μόλις ξεκίνησα όμως δεύτερη δόση χωρίς πολύ πιπέρι αυτή τη φορά.΄Πάντως είναι φανταστικά. Θέλω να ρωτήσω όμως, πόση ώρα τα ζυμώνουμε; Η ζύμη πρέπει να κολλάει στα χέρια ή να ρίξω κι άλλο αλέυρι. Γίνανε τραγανά πολύ, πως γίνονται πιο μαλακά;
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    32 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Demi79, 22-12-09  
    Kαταπληκτική η συνταγή σου, και πολύ κατατοπιστική! Τα έχω φτιάξει κι εγώ, έβαλα και ξύσμα πορτοκάλι και αντί για γλάσο τα κάλυψα από τη μια πλευρά με λιωμένη κουβερτούρα. Χαίρομαι πολύ που μας τα θύμησες!
    #
    Σχόλιο από babystar, 22-12-09  
    Πάρα πολύ καλή!Μύρισε όλο το σπίτι!Ήρθαν τα Χριστούγεννα!Μπράβο και πάλι μπράβο!
    #
    Σχόλιο από Gooseberry, 22-12-09  
    Ευχαριστώ πολύ παιδιά! Προσπαθώ να ανεβάσω και την φωτογραφία αλλά δεν την εμφανίζει! Ξέρει κανείς σχετικά να με βοηθήσει?
    Υ.γ. Η συνταγή είναι απο ένα γερμανικό βιβλίο με μόνο και φοβερά μπισκοτάκια! Χθές έφτιαξα και τρίτη δόση...
    #
    Σχόλιο από babystar, 23-12-09  
    Νομίζω ότι από τη στιγμή που η συνταγή έχει αναρτηθεί, δεν μπορείς να ανεβάσεις φωτογραφία. Μόνο όσο την έχεις στείλει και περιμένεις να την εγκρίνουν οι διαχειριστές...

    Σίγουρα κάποιος υπέθυνος θα σε κατατοπίσει καλύτερα και μπορεί να κάνω λάθος, αλλά αν θυμάμαι καλά, κάτι τέτοιο διάβασα κάποια στιγμή στις οδηγίες.
    #
    Σχόλιο από maria.k, 7-3-10  
    Για να τα κάνω με επικάλυψη σοκολάτας πρέπει να την λιώσω σε μπεν μαρί και να τα βουτάω μέσα αφού κρυώσουν? Ξέρεις κανείς?Η καμμιά άλλη ιδέα για να τα κάνω σοκολατένια?
    #
    Σχόλιο από Gooseberry, 8-3-10  
    Λύση πρώτη: λιώνεις τη σοκολάτα(άσπρη, γάλακτος ή κουβερτούρα) με λίγο βούτυρο σε μπαιν-μαρί και αφου κρυώσουν καλά κάνεις απο επάνω γραμμούλες με κορνέ ή τα αλείφεις ολόκληρα. Λύση δεύτερη: Λιώνεις πάλι σοκολάτα σε μπαιν μαρί και αφου κρυώσουν καλά βουτάμε το μισό ή όλο το μπισκότα στη λιωμένη σοκολάτα, στραγγίζουμε και τα απλώνουμε πάνω σε χαρτί φούρνου για να στεγνώσουν. Καλή επιτυχία, ελπίζω να βοήθησα!
    Παρέλειψα να αναφέρω στη συνταφή ότι φυλλάσονται σε καλά κλεισμένο τάπερ ή τενεκεδένιο κουτί για μπισκότα.
    #
    Σχόλιο από maria.k, 13-3-10  
    Ok,σ'ευχαριστώ. Θα τα δοκιμάσω με την πρώτη ευκαρία που θα βρώ!
    #
    Σχόλιο από aretiagelos, 3-12-10  
    to γλασο μπορω να το κανω κε με νερο και αχνη αντι για ασπραδι?καπου το εχω δει.η κανω λαθο;
    #
    Σχόλιο από Gooseberry, 3-12-10  
    Φυσικά! Μπορείς να χτυπήσεις 250γρ. κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη με 3κ.σ. χυμό λεμονιού και να αλείψεις με αυτό τα μπισκότα.Είναι εξ'ίσου ωραίο!
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 3-12-10  
    #
    Σχόλιο από boulis, 4-12-10  
    Θα την κανω εντος των ημερων και θα βαθμολογησω!!! Αν και πιστευω οτι το απτελεσμα θα ειναι σουπερ!!! Που θα βρω τζινζερ και καρδαμο???? Στα σ/μ δε βρηκα... Μια πρεζα αλατι ποσο περιπου ειναι? 1/3 κουτ. γλυκου περιπου? Τι βουτυρο μου προτεινετε? Πολλες ερωτησεις..
    #
    Σχόλιο από m54, 4-12-10  
    Το εχω και γω αυτο το βιβλιο και οτι εχω φτιαξει γινεται καταπληκτικό! Αυτο το σαβατοκυριακο ετοιμαζομουν να φτιαξω αυτα τα μπισκοτα
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 6-12-10  
    Ωφειλω να πω οτι τα αδικισα τα μπισκοτακια,δεν μου αρεσαν στη γευση την πρωτη μερα που τα εφτιαξα γιαυτο εβαλα και 3 πιρουνακια οσο περνουν οι μερες ομως γινονται ολο και καλυτερα !!
    Φιλη γερμανιδα μου ειπε οτι αυτα τα μπισκοτα πρεπει να περασουν μερες για να ειναι ομορφα γευστικα! το καταλαβα και μονη μου!Σε ευχαριστουμε για την συνταγουλα!καλες γιορτες !
    #
    Σχόλιο από Gooseberry, 11-12-10  
    Πρέπει να τα αφήσει να κρυώσουν καλά και μετά να τα αλείψεις με το γλάσο.
    #
    Σχόλιο από Goldy, 20-12-10  
    Τα έφτιαξα, τα στολισα με γλασο χρωματισμένο, και έγραψα επάνω τους τα ονόματα των ανθρώπων που θέλω να τα δωρισω! Είμαι πολυ ενθουσιασμενη, αν σκεφτεί κανείς ότι είναι η πρώτη φορά που φτιαχνω γλασο πόσο μάλλον να κάνω και σχέδια!!!! Θα βάλω και φωτο! Πάντως, ενα που έφαγα ήταν σούπερ γεύση με πολυ ωραία αρώματα! Έβαλα ολα τα αρωματικά!!!!
    Μπράβο για την συνταγή! Σε ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από Gooseberry, 20-12-10  
    Natasam για σιγουριά βάλε απο μία κοφτή κουταλιά του γλυκού απο το καθένα, ανακάτεψέ τα καλά και μετά πάρε δύο κουταλάκια απο αυτό. Το υπόλοιπο το κρατάς για άλλη φορά.
    #
    Σχόλιο από athena1971, 24-12-10  
    Πάρα πολύ ωραία και εύκολα. Πριν από λίγο έψησα τρία ταψιά. αλλά μου ξέφυγε λίγο το πιπέρι και καινε. Μόλις ξεκίνησα όμως δεύτερη δόση χωρίς πολύ πιπέρι αυτή τη φορά.΄Πάντως είναι φανταστικά. Θέλω να ρωτήσω όμως, πόση ώρα τα ζυμώνουμε; Η ζύμη πρέπει να κολλάει στα χέρια ή να ρίξω κι άλλο αλέυρι. Γίνανε τραγανά πολύ, πως γίνονται πιο μαλακά;
    #
    Σχόλιο από Gooseberry, 28-12-10  
    Τα ζυμώνεις πολύ λίγο, όπως τα μελομακάρονα. Όσο περισσότερο αλέυρι προσθέτεις τόσο πιο σκληρά θα γίνουν! ίσα ίσα να μπορείς να τα πλάσεις Και φυσικά προσοχή στο χρόνο ψησίματος!
    #
    Σχόλιο από Nafsikamar, 19-11-11  
    Απίστευτα νόστιμα και το γλάσο φοβερό... Σίγουρα όμως με λιγότερο χρόνο ψησίματος!
    #
    Σχόλιο από RAFAELA, 21-11-11  
    Μόλις τελείωσα τα μπισκοτάκια!
    Δυνατή-ιδιαίτερη η γεύση τους!
    Μου άρεσε ωστόσο.
    Ταλαιπωρήθηκα όμως με τη ζύμη..μου βγήκε πολύ σφιχτή,θρυμματιζόταν..
    Έτσι έπρεπε να βγει ή έκανα κάποιο λάθος εγώ? Τήρησα πάντως κατά γράμμα την συνταγή κ τις ποσότητες.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    9 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Gooseberry, 6-12-10  
    Τζίντερ σε σκόνη υπάρχει στα σούπερ μάρκετ εκεί στα μπαχαρικά. Μία πρέζα αλάτι είναι όσο πιάνουν οι ακρούλες των δαχτύλων μας , δηλ. περίπου 1/3 κουταλάκι του γλυκού. Κάρδαμο δεν βρήκα και δεν έβαλα! Για βούτηρο το κλασσικό βιτάμ. Αυτά! Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από 4bear2, 10-12-10  
    Θα ήθελα να σε ρωτησω επειδή θα τα φτιάξω αύριο αν πρεπει να είναι ζεστά ή κρύα όταν τα γλασαρω
    #
    Σχόλιο από natasam, 19-12-10  
    για το τελευταία μείγμα σε σκόνη σε τι αναλογία βάζω το κάθε υλικό;;
    το θεωρώ πολύ σημαντικό για τη γεύση και θα ήθελα διευκρίνηση. ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από Gooseberry, 21-11-11  
    Rafaela μπορείς να κάνεις το γνωστό κόλπο με τη ζύμη, γιατί όντως είναι λίγο μπελαλίδικη: Στρώνεις πάνω απο τη ζύμη λαδόκολλα και ο πλάστης ακουμπάει σε αυτήν και έτσι ανοίγεις το "φύλλο". Και δε κολάει και γίνεται πιο εύκολα!
    #
    Σχόλιο από Gooseberry, 1-12-11  
    Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια! Καλά Χριστούγεννα, με υγεία και γλύκα!
    #
    Σχόλιο από Gooseberry, 5-12-11  
    Το γλάσο το αλείφεις με ένα κουτάλι σιγά σιγά. Αν σου βγει αραιό προσθέτεις λίγο άχνη ακόμη. Αν θέλεις λεπτά σχέδια ή γραμμούλες φυσικά με κορνέ μόνο ή θα το ρίχνεις απο ψηλά πάλι με το κουτάλι ακανόνιστα.
    #
    Σχόλιο από Joanna2, 30-12-13  
    ΘΕΛΩ ΝΑΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΣΕ ΠΟΣΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΨΗΝΟΥΜΕ
    #
    Σχόλιο από Gooseberry, 4-1-14  
    Στους 160 βαθμούς αέρα και 180 με αντιστάσεις πάνω κάτω.
    #
    Σχόλιο από Stelitsa, 20-12-14  
    το ζυμάρι κολλάει στα χέρια μου και δεν μπορώ να το ανοίξω σε φύλλο έχω προσθέσει περίπου 100 γραμμάρια παραπάνω αλεύρι και δεν σφίγγει...

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Μπισκότα και Ζύμη για μπισκότα στην κατάψυξη
    Φτιάξατε μήπως πάρα πολλά μπισκότα; Θέλετε να έχετ...
    Νόστιμα δώρα
    Φέτος τις γιορτές, αντί να σπάτε το κεφάλι σας ...
    Ένα οικονομικό γιορτινό τραπέζι
    Ακόμα και εάν τα οικονομικά μας δεν είναι στην ...
    Επίσημο στρώσιμο τραπεζιού
    Εάν αποφασίσετε να κάνετε ένα πιο επίσημο δείπν...

    Σχετικές οδηγίες


    Τη συνταγή προτείνουν:

    χριστουγενιατικα
    Ένα βιβλίο 13 αγαπημένων συνταγών, του/της Ζουζουνελ
    χριστουγεννα
    Ένα βιβλίο 12 αγαπημένων συνταγών, του/της γλυκακια
    ζαχαροπλαστική
    Ένα βιβλίο 60 αγαπημένων συνταγών, του/της pierrakosn
    Μπισκοτα κουλουράκια
    Ένα βιβλίο 53 αγαπημένων συνταγών, του/της Κυριακή Γ.Σ.Ν.
    μπισκότα
    Ένα βιβλίο 64 αγαπημένων συνταγών, του/της sugar-lover