Λιαστά βερύκοκα γλυκό!

κατερινα Σπ.
κατερινα Σπ. @cook_8479492

Μιά πολύ παλαιά συνταγή, με πρωτότυπο τρόπο εκτέλεσης. Γλυκό κουταλιού ψημένο στον ήλιο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι ένας τρόπος που χρησιμοποιούσαν ποοοοοολύ παλιά. Με αυτόν τον τρόπο, τα βερύκοκα μένουν τραγανά και δεν χάνουν καθόλου γεύση και άρωμα. Αντιθέτως αναδεικνύουν τα προσόντα τους στο παλλαπλάσιο. Μην την φοβηθείτε την συνταγή. Τολμήστε και θα αποζημιωθείτε....Το υπογράφω..

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 κιλό.
  1. 1 κιλό βερύκοκα Μπεμπέκου
  2. 1 κιλό ζάχαρη
  3. 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
  4. 1/2 φλυτζάνι γλυκόζη
  5. 2 κουταλιές ασβέστη
  6. 2 λίτρα νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Διαλέγουμε μεγάλα, αγουρωπά βερύκοκα.Τα καθαρίζουμε και με ένα μεγάλο καρφί αφαιρούμε τα κουκούτσια. Εχουμε έτοιμο το ασβεστόνερο,τα βάζουμε μέσα και τα αφήνουμε για 2 ώρες.

  2. 2

    Τα ξεπλένουμε πολύ καλά. Τα αφήνουμε σε σουρωτήρι. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 1 ποτήρι νερό και την ζάχαρη. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα βερύκοκα. Όταν πάει να πάρει βράση το αποσύρρουμε απο την φωτιά.

  3. 3

    Παίρνουμε ένα μεγάλο ταψί και βάζουμε τα βερύκοκα σε σειρά. Ρίχνουμε και το σιρόπι. Σκεπάζουμε με ένα τζάμι. Μέταξύ τζαμιού και ταψιού τοποθετούμε ένα μικρό αντικείμενο για να παίρνει αέρα και να φεύγουν οι υδρατμοί.

  4. 4

    Τοποθετούμε το γλυκό στον ήλιο. Πρέπει να είναι συνεχώς στον ήλιο. Με αυτόν τον τρόπο θα ψηθεί. Θα χρειαστεί περίπου (ανάλογα με το πόση ώρα το βλέπει ο ήλιος) 5-7 ημέρες.

  5. 5

    Άν σηκώνοντάς το με οδοντογλυφίδα πέφτει είναι έτοιμο.

  6. 6

    Ξεχωρίζουμε τα βερύκοκα, τα βάζουμε σε σουρωτήρι με μπολ από κάτω. Ρίχνουμε το σιρόπι και αυτό που έχουμε μαζέψει στο μπολ, στην κατσαρόλα. Ανάβουμε το μάτι. Μόλις ζεσταθεί το σιρόπι, ρίχνουμε λεμόνι και γλυκόζη. Βάζουμε και τα βερύκοκα. Μόλις ζεσταθούν αποσύρρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.

  7. 7

    Μόλις κρυώσει το βάζουμε σε βάζα και το φυλάμε στο ψυγείο.

Αντιδράσεις

Σχόλια

πινεζα
πινεζα @cook_8501164
αυτη η συνταγη για το γλυκο κουταλιου βερικοκκο ειναι η προσφιλης και συνηθισμενη στις χωρες της Μ Ανατολης.Πραγματι το γλυκο κραταει ολη την γευση του φρουτου κι ενα υπεροχο πορτοκαλι χρωμα

Από

κατερινα Σπ.
στις