κύρια φωτογραφία συνταγής Λιαστές ντομάτες

Λιαστές ντομάτες

Μαγειρεύτηκε 25 φορές
BigChord
BigChord @cook_8449642

Λίγα μυστικά ακόμα

Το βράδυ βάλτε τις μέσα στο σπίτι γιατί μπορεί να τραβήξουν υγρασία. Η φλούδα πρέπει να ακουμπάει στο ταψί για να τραβήξει τα υγρά της και όχι αντίθετα. Προτιμείστε ντομάτες "φοινικοτές"

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6000 Minutes
  1. Ντομάτες
  2. Αλάτι
  3. βασιλικό ή ρίγανη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβετε τις ντομάτες στη μέση και τις βάζετε σ'ένα ξέβαδο ταψί. Βάζετε μισό κουταλάκι του τσαγιού αλάτι στο κάθε κομμάτι ντομάτας και τις τοποθετείτε στον ήλιο καλυμμένες με πολύ λεπτό ρούχο ή τούλι.

  2. 2

    Όταν εξατμιστούν τα υγρά και αρχίσουν να ξηραίνονται τις χτυπάμε με το χέρι μία-μία για να ξεκολλήσει το τυχόν αλάτι.

  3. 3

    Τις διατηρείτε στην κατάψυξη ή κρεμμασμένες σε ξηρό μέρος ή σε γυάλινο δοχείο με ελαιόλαδο, βασιλικό ή ρίγανη και σκόρδο. Με καυτό ήλιο η αποξήρανση μπορεί να γίνει σε 3-4 μέρες

Αντιδράσεις

Cooksnaps (25)

Σχόλια (35)

ΒίκηΕΛ.
ΒίκηΕΛ. @Bikhel87
θελω περισσοτερες πληροφοριεςδεν εχω ιδεα! ξεβαδο τι ειναι;

Από

BigChord
BigChord @cook_8449642
στις