Light συνοδευτικό ρύζι
Ένα συνοδευτικό ρύζι που θυμίζει πολύ σε γεύση τα γνωστά και αγαπημένα σε όλους μας ντολμαδάκια χωρίς όμως τον κόπο του τυλίγματος. Τη συνταγή τη βρήκα στο realfood και επείδή μου άρεσε πολύ ήθελα να τη μοιραστώ μαζί σας.
Υλικά
-
2 κούπες μπασμάτι
-
6 κούπες νερό
-
4 κουταλιές λάδι
-
8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλικομμένα
-
5-6 κουταλιές ψιλοκομμένο άνιθο
-
4 κουταλιές ψιλοκομμένο διόσμο
-
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
2-3 κουταλιές χυμό λεμονιού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεπλαίνουμε το ρύζι και το μεταφέρουμε σε κατσαρόλα με το κρύο νερό.
-
2
Αφού πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά ή ως που να φουσκώσει.
-
3
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σωτάρουμε καλά τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν.
-
4
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε ελεφρά ίσα-ίσα να ζεσταθούν.
-
5
Ανακατεύουμε το ρύζι με τα μυρωδικά και σερβίρουμε.
Σχόλια (10)