Aleksandra
Aleksandra @cook_8457411

Ένα συνοδευτικό ρύζι που θυμίζει πολύ σε γεύση τα γνωστά και αγαπημένα σε όλους μας ντολμαδάκια χωρίς όμως τον κόπο του τυλίγματος. Τη συνταγή τη βρήκα στο realfood και επείδή μου άρεσε πολύ ήθελα να τη μοιραστώ μαζί σας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

25 Minutes
6-8 άτομα
  1. 2 κούπες μπασμάτι
  2. 6 κούπες νερό
  3. 4 κουταλιές λάδι
  4. 8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλικομμένα
  5. 5-6 κουταλιές ψιλοκομμένο άνιθο
  6. 4 κουταλιές ψιλοκομμένο διόσμο
  7. 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  8. αλάτι
  9. πιπέρι
  10. 2-3 κουταλιές χυμό λεμονιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ξεπλαίνουμε το ρύζι και το μεταφέρουμε σε κατσαρόλα με το κρύο νερό.

  2. 2

    Αφού πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά ή ως που να φουσκώσει.

  3. 3

    Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σωτάρουμε καλά τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν.

  4. 4

    Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε ελεφρά ίσα-ίσα να ζεσταθούν.

  5. 5

    Ανακατεύουμε το ρύζι με τα μυρωδικά και σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (10)

dezzy
dezzy @cook_8461103
Νοστιμότατο το ρύζι, του πάει πολύ ο άνηθος αντικατέστησα την πράσινη πιπεριά με καυτερή πράσινη και έβαλα την δική μου πινελιά, με λίγο κρόκο Κοζάνης.

Από

Aleksandra
Aleksandra @cook_8457411
στις
www.magyreuontas.blogspot.gr www.miaforakienacake.blogspot.gr
Δες περισσότερα