Λιγκουίνι με καπνιστό σολομό και βότκα
Λιγκουίνι με καπνιστό σολομό, κρέμα γάλακτος και βότκα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή γίνεται και με φαρφάλες. Για ιδιαίτερο χρώμα προσθέστε στο κάθε πιάτο μια κουταλιά του γλυκού μπρικ.
Υλικά
-
1 πακέτο μακαρόνια τύπου λιγκουίνι
-
300 γραμμάρια καπνιστό σολομό
-
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
-
1 κρεμμύδι
-
1/2 ποτήρι βότκα
-
Λίγο εστραγκόν
-
Λίγο ελαιόλαδο
-
Ροζ πιπέρι προαιρετικά
-
Μπρικ προαιρετικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζετε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου
-
2
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζετε στο λάδι
-
3
Προσθέστε τον καπνιστό σολομό σε κομμάτια
-
4
Στη συνέχεια σβήνετε με τη βότκα
-
5
Αφού πάρει μία βράση προσθέστε την κρέμα γάλακτος και λίγο αλάτι ανάλογα με το γούστο σας
-
6
Προσθέστε στη σάλτσα το εστραγκόν
-
7
Μόλις δέσει η σάλτσα σερβίρετε την πάνω από λιγκουίνι και αν θέλετε ρίξτε κόκκους ροζ πιπεριού.
Σχόλια (13)