Λιγκουίνι με σπιτική σάλτσα Πέστο
Μία συνταγή πανεύκολη, φτιάχνουμε πρώτα την πέστο και στη συνέχεια τα λιγκουίνι
Λίγα μυστικά ακόμα
Ο μαραθόσπορος είναι προεραιτικός, το βάζω γιατί δίνει ιδιαίτερη γεύση.Η γραβιέρα Τήνου είναι εξαιρετική και προσωπικά την προτιμώ.
Υλικά
-
1 πακέτο Λιγκουίνι (κατά προτίμηση Barilla)
-
Πέστο
-
3 σκελίδες σκόρδο
-
αλάτι (όσο θέλετε)
-
250 γρ. βασιλικό φρέσκο πλατύφυλλο
-
50 γρ. μαϊντανό ή δυόσμο
-
10 κόκκους μαραθόσπορο
-
250 γρ. παρμεζάνα τριμμένη μεσαία και όχι ψιλή
-
250 γρ. πεκορίνο ή αν θέλετε γραβιέρα Τήνου
-
50 γρ. κουκουνάρι
-
250 ml. ελαιόλαδο (π.ο.π.)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για τη σάλτσα πέστο, δουλεύουμε τα υλικά σε γουδί για τους κλασικούς ή στο μπλέντερ ξεκινώντας με την εξής σειράΡίχνουμε το σκόρδο με το αλάτι και αφού δουλέψουμε έως ότου θρυμματιστούν ρίχνουμε σταδιακά τα υλικά μας, το βασιλικό, μαϊντανό, μαραθόσπορο, παρμεζάνα, πεκορίνο, κουκουνάρι.
-
2
Στο τέλος ρίχνουμε το ελαιόλαδο μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί.
-
3
Βράζουμε τα λιγκουίνι και στα όρια του al dente τα βγάζουμε, τα σουρώνουμε και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.
-
4
Ρίχνουμε τη σάλτσα και δουλεύουμε τα ζυμαρικά με μία τρυπητή κουτάλα έως ότου η σάλτσα πάει σε όλα τα λιγκουίνι.
-
5
Σερβίρουμε αμέσως και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνοδεύουμε με ένα παγωμένο λευκό κρασί.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)