κύρια φωτογραφία συνταγής Λιγκουίνι με σπιτική σάλτσα Πέστο
THESAINT
THESAINT @cook_8469939

Μία συνταγή πανεύκολη, φτιάχνουμε πρώτα την πέστο και στη συνέχεια τα λιγκουίνι

Λίγα μυστικά ακόμα

Ο μαραθόσπορος είναι προεραιτικός, το βάζω γιατί δίνει ιδιαίτερη γεύση.Η γραβιέρα Τήνου είναι εξαιρετική και προσωπικά την προτιμώ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 1 πακέτο Λιγκουίνι (κατά προτίμηση Barilla)
  2. Πέστο
  3. 3 σκελίδες σκόρδο
  4. αλάτι (όσο θέλετε)
  5. 250 γρ. βασιλικό φρέσκο πλατύφυλλο
  6. 50 γρ. μαϊντανό ή δυόσμο
  7. 10 κόκκους μαραθόσπορο
  8. 250 γρ. παρμεζάνα τριμμένη μεσαία και όχι ψιλή
  9. 250 γρ. πεκορίνο ή αν θέλετε γραβιέρα Τήνου
  10. 250 ml. ελαιόλαδο (π.ο.π.)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Για τη σάλτσα πέστο, δουλεύουμε τα υλικά σε γουδί για τους κλασικούς ή στο μπλέντερ ξεκινώντας με την εξής σειράΡίχνουμε το σκόρδο με το αλάτι και αφού δουλέψουμε έως ότου θρυμματιστούν ρίχνουμε σταδιακά τα υλικά μας, το βασιλικό, μαϊντανό, μαραθόσπορο, παρμεζάνα, πεκορίνο, κουκουνάρι.

  2. 2

    Στο τέλος ρίχνουμε το ελαιόλαδο μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί.

  3. 3

    Βράζουμε τα λιγκουίνι και στα όρια του al dente τα βγάζουμε, τα σουρώνουμε και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.

  4. 4

    Ρίχνουμε τη σάλτσα και δουλεύουμε τα ζυμαρικά με μία τρυπητή κουτάλα έως ότου η σάλτσα πάει σε όλα τα λιγκουίνι.

  5. 5

    Σερβίρουμε αμέσως και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνοδεύουμε με ένα παγωμένο λευκό κρασί.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

hoby
hoby @cook_8490111
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΠΙΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΗ ΜΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Η ΕΥΚΟΛΗ ΝΟΣΤΗΜΙΑ. ΜΠΡΑΒΩ ΣΟΥ!

Από

THESAINT
THESAINT @cook_8469939
στις