κύρια φωτογραφία συνταγής Λικέρ φράουλα 2
Γωγώ !!!!!
Γωγώ !!!!! @manioula
,ΕΛΛΑΔΑ

Είναι πολύ ωραίο δροσερό και μπορείτε να το κρατήσετε 1 χρόνο στο ψυγείο σας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το τουλμπάνι το βρισκουμε σε είδη ραπτικής.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 ποτηράκια και παραπάνω
  1. 1200 γρ. ώριμες φράουλες κατακκόκινες αλλά σφιχτές
  2. 1 λίτρο κονιάκ
  3. 200 ml βότκα
  4. 500 γρ. ζάχαρη
  5. 500 ml νερό
  6. χυμό από 1 μικρό λεμόνι
  7. 1 φλούδα λεμονιού (κατα προτίμηση βιολογικό)
  8. 1 κλωνάρι φρέσκια μέντα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες. Αφαιρούμε το κοτσάνι και τις κόβουμε σε κομματάκια. Τις τοποθετούμε σε γυάλινο σκεύος που να σφραγίζει και τις καλύπτουμε με το αλκόολ (κονιάκ και βότκα).

  2. 2

    Προσθέτουμε τη μέντα, σφραγίζουμε το σκεύος και το αφήνουμε για μία βδομάδα να παγώσει στο ψυγείο.

  3. 3

    Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό, το χυμό και τη φλούδα λεμονιού σε ελαφρύ σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια το προσθέτουμε στις φράουλες. Ανακατεύουμε.

  4. 4

    Περνάμε το μείγμα από διπλωμένο τουλμπάνι και το σουρώνουμε καλά (αφαιρούμε τις φράουλες, τη μέντα, τη φλούδα λεμονιού)

  5. 5

    Ισομοιράζουμε το λικέρ σε αποστειρωμένα μπουκάλια και το διατηρούμε πάντα παγωμένο στο ψυγείο

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

evdoba
evdoba @evdoba
manioula, ωραία αρωματική συνταγή.\nΑν βράσει καλά το σιρόπι πριν προστεθεί στο ποτό δεν χαλάει και εκτός ψυγείου.

Από

Γωγώ !!!!!
στις
,ΕΛΛΑΔΑ
την αγαπώ πάρα πολύ!!!! η αγάπη μου για τη ζαχαροπλαστική είναι μοναδική !!!! αλλά και την αλμυρή μαγειρική!!!!!
Δες περισσότερα