Λικέρ φράουλα 2
Είναι πολύ ωραίο δροσερό και μπορείτε να το κρατήσετε 1 χρόνο στο ψυγείο σας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το τουλμπάνι το βρισκουμε σε είδη ραπτικής.
Υλικά
-
1200 γρ. ώριμες φράουλες κατακκόκινες αλλά σφιχτές
-
1 λίτρο κονιάκ
-
200 ml βότκα
-
500 γρ. ζάχαρη
-
500 ml νερό
-
χυμό από 1 μικρό λεμόνι
-
1 φλούδα λεμονιού (κατα προτίμηση βιολογικό)
-
1 κλωνάρι φρέσκια μέντα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες. Αφαιρούμε το κοτσάνι και τις κόβουμε σε κομματάκια. Τις τοποθετούμε σε γυάλινο σκεύος που να σφραγίζει και τις καλύπτουμε με το αλκόολ (κονιάκ και βότκα).
-
2
Προσθέτουμε τη μέντα, σφραγίζουμε το σκεύος και το αφήνουμε για μία βδομάδα να παγώσει στο ψυγείο.
-
3
Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό, το χυμό και τη φλούδα λεμονιού σε ελαφρύ σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια το προσθέτουμε στις φράουλες. Ανακατεύουμε.
-
4
Περνάμε το μείγμα από διπλωμένο τουλμπάνι και το σουρώνουμε καλά (αφαιρούμε τις φράουλες, τη μέντα, τη φλούδα λεμονιού)
-
5
Ισομοιράζουμε το λικέρ σε αποστειρωμένα μπουκάλια και το διατηρούμε πάντα παγωμένο στο ψυγείο
Σχόλια (3)