Λικέρ φράουλα

Bαθμολογία: 5
       
 
1 ψήφοι
,

Περιγραφή

Όμορφο λικέρ φράουλας με ένα ελαφρύ τόνο δύοσμου.

Λικέρ φράουλα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500γρ φράουλες
  • 300γρ ζάχαρη
  • 1 λίτρο ρακί ή βότκα, ρούμι, κονιάκ
  • 2-3 φύλλα δύοσμο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Αλκοολούχα
Εποχιακά: Ανοιξιάτικη
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Φράουλες , Φρούτα
Φτιάχνει: 1 λίτρο
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Καθαρίζουμε τις φράουλες τις κόβουμε ελαφρά στο μούλτι και αρχίζουμε να τις βάζουμε σε ένα γύαλινο μπόλ εναλλάξ με την ζάχαρη.
  2. Έπειτα προσθέτουμε το ποτό που μας αρέσει και ρίχνουμε τα φύλλα του δύοσμου.
  3. Αφήνουμε σε σκοτεινό μέρος το μπόλ για μια ημέρα να ηρεμήσει και τις επόμενες δυο ημέρες το γυρνάμε συχνά για να λιώσει η ζάχαρη.
  4. Την επόμενη ημέρα το σουρώνουμε καλά και είναι έτοιμο.
  5. Διατηρείται στο ψυγείο για πολλούς μήνες και καλά κλειστό.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ προτιμώ το κονιάκ αλλα χωρίς χρώμα ωστέ να δώσει η φράουλα το δικό της.

Καλό καλοκαίρι και γλυκόπιοτο.

Σχετικές συνταγές

    5 Όλα

    #
    Σχόλιο από Stefanie, 27-5-09  
    sta 700ml botka posa ilika antistixoun?
    #
    Σχόλιο από sinfulsonia, 28-5-09  
    Δοκίμασα την συνταγή σου με λευκό ρούμι και έχω μια απορία. Θα προλάβει να λιώσει η ζάχαρη σε τόσο λίγες ημέρες; Περιμένω και θα σε βαθμολογήσω μετά.......
    #
    Σχόλιο από IFI, 30-1-11  
    #
    Σχόλιο από kopelitsa, 13-12-11  
    το έφτιαξα με τσίπουρο απο το χωριό αλλα δεν με ενθουσίασε το αποτελεσμα ηταν αρωματικό ναι μεν αλλα δυστιχως τίποτα το εντυπωσιακό.
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΑΤΑ, 18-3-17  
    Παρακαλώ βοήθεια...το έκανα είναι στις 6 μέρες αλλά δεν έχει καθόλου καλή γεύση...Μπορώ να προσθέσω κι άλλη ζάχαρρη μπας και γίνει καλύτερο;Είναι αρκετή ποσότητα γιατί είναι για το μπαζάρ σχολείου...Κρίμα ο κόπος και τα χρήματα να πάνε χαμένα.Τι άλλο θα μπορούσα να κάνω;Πόσες μέρες μπορώ να το αφήσω χωρίς κύνδινο να χαλάσουν οι φράουλες και να βγεί άχρηστο;Είναι 5 λιτρά σε 5 γυάλες!!!

    4 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Stefanie, 27-5-09  
    sta 700ml botka posa ilika antistixoun?
    #
    Σχόλιο από sinfulsonia, 28-5-09  
    Δοκίμασα την συνταγή σου με λευκό ρούμι και έχω μια απορία. Θα προλάβει να λιώσει η ζάχαρη σε τόσο λίγες ημέρες; Περιμένω και θα σε βαθμολογήσω μετά.......
    #
    Σχόλιο από IFI, 30-1-11  
    #
    Σχόλιο από kopelitsa, 13-12-11  
    το έφτιαξα με τσίπουρο απο το χωριό αλλα δεν με ενθουσίασε το αποτελεσμα ηταν αρωματικό ναι μεν αλλα δυστιχως τίποτα το εντυπωσιακό.

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΑΤΑ, 18-3-17  
    Παρακαλώ βοήθεια...το έκανα είναι στις 6 μέρες αλλά δεν έχει καθόλου καλή γεύση...Μπορώ να προσθέσω κι άλλη ζάχαρρη μπας και γίνει καλύτερο;Είναι αρκετή ποσότητα γιατί είναι για το μπαζάρ σχολείου...Κρίμα ο κόπος και τα χρήματα να πάνε χαμένα.Τι άλλο θα μπορούσα να κάνω;Πόσες μέρες μπορώ να το αφήσω χωρίς κύνδινο να χαλάσουν οι φράουλες και να βγεί άχρηστο;Είναι 5 λιτρά σε 5 γυάλες!!!

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Φρούτα και λαχανικά του χειμώνα
    Τρώτε “εποχιακά” – Καλύτερη γεύση, καλύτερη τιμ...
    Ένα φρούτο την ημέρα
    Όλοι ξέρουμε λίγο πολύ ότι τα φρούτα μας κάνουν κα...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Το καστανό ρύζι στη νηστεία
    Το ρύζι βρίσκεται μέσα στο εβδομαδιαίο μας μενού κ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Φραουλα
    Ένα βιβλίο 13 αγαπημένων συνταγών, του/της coconut7
    Λικέρ
    Ένα βιβλίο 8 αγαπημένων συνταγών, του/της argyro1
    ΛΙΚΕΡ
    Ένα βιβλίο 2 αγαπημένων συνταγών, του/της nivas21
    LICQUERS
    Ένα βιβλίο 21 αγαπημένων συνταγών, του/της evapap2003
    Liquer
    Ένα βιβλίο 4 αγαπημένων συνταγών, του/της efitax