ευαγγελια_
ευαγγελια_ @cook_8494485
,Ελλάδα

Ένα πολύ γευστικό λικέρ που ετοίμασα για τον γάμο μου να σερβιριστεί!

Λίγα μυστικά ακόμα

Την συνταγή αυτή μου την είπε μια γιαγιά!Κατά τον ίδιο τρόπο γίνεται και το λικέρ βύσσινο, μόνο που γευστικά είναι πιο βαρύ.Εγώ προσωπικά έφτιαξα και τα 2 λικεράκια για να τα ευχαριστηθούμε!!Ελπίζω να σας αρέσει!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 κιλό κεράσια
  2. 1 κιλό ζάχαρη λευκή
  3. 1 λίτρο κονιάκ
  4. 4 καρφάκια γαρύφαλλο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αρχικά πλένουμε τα κεράσια και τα στραγγίζουμε.

  2. 2

    Σε ένα γυάλινο μπωλ τοποθετούμε στρώσεις-στρώσεις εναλλάξ τα κεράσια (αφού έχουμε αφαιρέσει τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο) με την ζάχαρη.Τα σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.

  3. 3

    Εφόσον περάσουν οι 24 ώρες σε μια μεγάλη γυάλα αποστειρωμένη βάζουμε τα κεράσια με την ζάχαρη (έχουν ήδη βγάλει τα υγρά τους), το κονιάκ και τα γαρύφαλλα. Κλείνουμε καλά την γυάλα και την τοποθετούμε σε μέρος που να την χτυπάει ο ήλιος τις περισσότερες ώρες της μέρας.Ανακινούμε που και που την γυάλα.

  4. 4

    Μετά από 15 μέρες ανοίγουμε την γυάλα και ανακατεύουμε το μίγμα με μια ξύλινη κουτάλα έτσι ώστε να βοηθήσουμε την ζάχαρη να λιώσει καλύτερα από τον πάτο (έτσι έκαναν οι γιαγιάδες,έτσι έπραξα και εγώ).

  5. 5

    Ξανακλείνουμε την γυάλα και όταν φτάσουν οι 40 μέρες ανοίγουμε και στραγγίζουμε το λικέρ.Το αποθηκεύουμε σε γυάλινα μπουκάλια.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

Από

ευαγγελια_
ευαγγελια_ @cook_8494485
στις
,Ελλάδα