Λικέρ κεράσι

Bαθμολογία: 4.875
       
 
8 ψήφοι
,

Περιγραφή

Κεράσι για όλες τις εποχές του χρόνου. Το ποτό αυτό και πίνεται ως ποτό και τρώγεται ο καρπός του.

Λικέρ κεράσι

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό κεράσια
  • 700 ml οινόπνευμα ποτοποιϊας ή ρακί ή κονιάκ
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1/2 λίτρο νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 2 - 3 καρφάκια γαρύφαλλο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Αλκοολούχα
Εποχιακά: Καλοκαιρινή
Διατροφή: Χορτοφαγική , Vegan
Περιέχει: Κεράσια , Φρούτα
Νηστίσιμα: Νηστίσιμα
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 100 ώ (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 3' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Καθαρίζουμε τα κεράσια απ'τα κουκούτσια.
  2. Ρίχνουμε τον καρπό σε γυάλα μαζί με το οινόπνευμα και λίγη από τη ζάχαρη (περίπου 5 - 6 κ.σ.). Βάζουμε τη γυάλα στον ήλιο για 3 - 4  βδομάδες και την πρώτη βδομάδα ανακινούμε τη γυάλα να διαλύσει η ζάχαρη καλά.
  3. Οταν περάσει ο καιρός μαζεύουμε το ποτό και φτιάχνουμε σιρόπι με την υπόλοιπη ζάχαρη και το νερό μαζί και τα κανελογαρύφαλλα. Αφού βράσει για 3 λεπτά το σουρώνουμε και τ' αφήνουμε να κρυώσει πριν το ρίξουμε στο ποτό. 
  4. Τ'ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά και αφήνουμε για 1 - 2 βδομάδες να ανταλλάξουν τις γεύσεις τους.
  5. Στην υγειά σας!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το ποτό αυτό,  μπορεί να γίνει και με βύσσινο. Μπορούμε να αφήσουμε τα κουκούτσια στον καρπό, αλλά όταν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τον καρπό του, σε τούρτες και διάφορα γλυκά, τότε καλό είναι να λείπει το κουκούτσι.  Επίσης με το κονιάκ θα χάσει απ'το χρώμα του. Εδώ το έφτιαξα με ρακί.

Σχετικές συνταγές

    15 Όλα

    #
    Σχόλιο από JAMES WRITTEN, 31-7-08  
    Ναι είναι κλασική.Μήπως χρειά;ζεται λιγώτερη ζάχαρη?
    #
    Σχόλιο από tjo, 22-7-11  
    Πολύ γευστικό!
    #
    Σχόλιο από Mairy Cook, 2-8-11  
    Πολύ ωραίο το λικεράκι!!!Επιτέλους πέρασε ο καιρός και ήρθε η ώρα και το δοκίμασα!Το έκανα με τσίπουρο κ έγινε πολύ ωραίο!!!Ανεβάζω και φώτο!!!
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 23-8-11  
    Η διαδικασία είναι χρονοβόρα, αλλά το αποτέλεσμα πολύ καλό.
    Σ'ευχαριστώ πολύ Mairy Cook, χαίρομαι που σας άρεσε!
    Πολύ όμορφη και η φωτο!
    #
    Σχόλιο από FATSA, 22-1-12  
    Καλημέρα σας.. θα ήθελα να ρωτήσω,εαν πρέπει οπωσδήποτε να το αφήσω στον ήλιο; Είναι σε τέτοια θέση το σπίτι και δεν έχω γύρω γύρω μπαλκόνι και δεν το πίανει όλη μέρα ο ήλιος.. στην ταράτσα δεν έχω πρόσβαση :(
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 31-1-12  
    Δεν ξέρω FATSA να σου απαντήσω αν δε μπορείς να το βάλεις στον ήλιο το ποτό. Δε μου 'χει τύχει αυτό....
    Ίσως αν το έβαζες κοντά στο καλοριφέρ
    Πάντως αν το καταφέρεις χωρίς τον ήλιο, πες το αποτέλεσμα.
    #
    Σχόλιο από glikoula, 13-10-12  
    #
    Σχόλιο από nasiaser, 29-5-13  
    Θα το ξεκινήσω σήμερα και ήθελα να ρωτήσω:
    τα κεράσια που χρησιμοποιήσαμε, πώς τα φυλάμε μετά αν θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε για κάποιο γλυκό;
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 29-5-13  
    Μέσα στο λικέρ θ' αφήσεις τα κεράσια nasiaser, κι όταν τα χρειαστείς, στραγγίζεις και τα χρησιμοποιείς.
    Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από gioulis, 17-7-14  
    Βγήκε πολύ ωραίο το λικεράκι! Ευχαριστούμε.. το έκανα με κυπριακή ζιβανία και είναι θαυμάσιο..
    #
    Σχόλιο από LadyM, 25-8-14  
    Τι υπέροχο λικεράκι, το ανοίξαμε χθες ήταν τέλειο!
    είχα προσθέσει και ένα δακρυάκι μαστίχας στο σιρόπι φανταστική γεύση και διαύγεια! Σ'ευχαριστώ πολύ !
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 25-8-14  
    Σας ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι που σας άρεσε!
    #
    Σχόλιο από Sofia!, 23-8-15  
    Υπέροχο!
    #
    Σχόλιο από vassoulakon, 10-9-15  
    Ειναι πολυ γευστικο!!!θα ηθελα να ρωτησω τα κερασια που εχω βγαλει πως μπορω να τα συντηρησω για να τα χρησιμοποιησω για καποιο γλυκο?το ποτο το εχω κανει ηδη,ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 19-9-15  
    Γεια σου vassoulakon χαίρομαι που σ'αρέσει το λικέρ κι ευχαριστώ για τα πηρουνάκια!
    Άργησα ν'απαντήσω στην ερώτησή σου διότι έλειπα...

    Τα κεράσια διατηρούνται άριστα μέσα στο λικέρ κι όταν τα χρειαστείς, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις όπως είναι, για κάποιο γλυκό, αφού τα στεγνώσεις φυσικά.
    Απάντηση στην ερώτηση έχει δοθεί και πιο πάνω...
    Καλή επιτυχία!

    14 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από JAMES WRITTEN, 31-7-08  
    Ναι είναι κλασική.Μήπως χρειά;ζεται λιγώτερη ζάχαρη?
    #
    Σχόλιο από tjo, 22-7-11  
    Πολύ γευστικό!
    #
    Σχόλιο από Mairy Cook, 2-8-11  
    Πολύ ωραίο το λικεράκι!!!Επιτέλους πέρασε ο καιρός και ήρθε η ώρα και το δοκίμασα!Το έκανα με τσίπουρο κ έγινε πολύ ωραίο!!!Ανεβάζω και φώτο!!!
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 23-8-11  
    Η διαδικασία είναι χρονοβόρα, αλλά το αποτέλεσμα πολύ καλό.
    Σ'ευχαριστώ πολύ Mairy Cook, χαίρομαι που σας άρεσε!
    Πολύ όμορφη και η φωτο!
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 31-1-12  
    Δεν ξέρω FATSA να σου απαντήσω αν δε μπορείς να το βάλεις στον ήλιο το ποτό. Δε μου 'χει τύχει αυτό....
    Ίσως αν το έβαζες κοντά στο καλοριφέρ
    Πάντως αν το καταφέρεις χωρίς τον ήλιο, πες το αποτέλεσμα.
    #
    Σχόλιο από glikoula, 13-10-12  
    #
    Σχόλιο από nasiaser, 29-5-13  
    Θα το ξεκινήσω σήμερα και ήθελα να ρωτήσω:
    τα κεράσια που χρησιμοποιήσαμε, πώς τα φυλάμε μετά αν θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε για κάποιο γλυκό;
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 29-5-13  
    Μέσα στο λικέρ θ' αφήσεις τα κεράσια nasiaser, κι όταν τα χρειαστείς, στραγγίζεις και τα χρησιμοποιείς.
    Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από gioulis, 17-7-14  
    Βγήκε πολύ ωραίο το λικεράκι! Ευχαριστούμε.. το έκανα με κυπριακή ζιβανία και είναι θαυμάσιο..
    #
    Σχόλιο από LadyM, 25-8-14  
    Τι υπέροχο λικεράκι, το ανοίξαμε χθες ήταν τέλειο!
    είχα προσθέσει και ένα δακρυάκι μαστίχας στο σιρόπι φανταστική γεύση και διαύγεια! Σ'ευχαριστώ πολύ !
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 25-8-14  
    Σας ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι που σας άρεσε!
    #
    Σχόλιο από Sofia!, 23-8-15  
    Υπέροχο!
    #
    Σχόλιο από vassoulakon, 10-9-15  
    Ειναι πολυ γευστικο!!!θα ηθελα να ρωτησω τα κερασια που εχω βγαλει πως μπορω να τα συντηρησω για να τα χρησιμοποιησω για καποιο γλυκο?το ποτο το εχω κανει ηδη,ευχαριστω.
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 19-9-15  
    Γεια σου vassoulakon χαίρομαι που σ'αρέσει το λικέρ κι ευχαριστώ για τα πηρουνάκια!
    Άργησα ν'απαντήσω στην ερώτησή σου διότι έλειπα...

    Τα κεράσια διατηρούνται άριστα μέσα στο λικέρ κι όταν τα χρειαστείς, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις όπως είναι, για κάποιο γλυκό, αφού τα στεγνώσεις φυσικά.
    Απάντηση στην ερώτηση έχει δοθεί και πιο πάνω...
    Καλή επιτυχία!

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από FATSA, 22-1-12  
    Καλημέρα σας.. θα ήθελα να ρωτήσω,εαν πρέπει οπωσδήποτε να το αφήσω στον ήλιο; Είναι σε τέτοια θέση το σπίτι και δεν έχω γύρω γύρω μπαλκόνι και δεν το πίανει όλη μέρα ο ήλιος.. στην ταράτσα δεν έχω πρόσβαση :(

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Αφιέρωμα στη νηστεία
    Η νηστεία είναι θέμα κυρίως πνευματικό. Έλα όμω...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Απώλεια βάρους μετά το καλοκαίρι
    Μετά το τέλος του καλοκαιριού, ήρθε η ώρα να ασχολ...

    Σχετικές οδηγίες

    Γιορτινά λικέρ
    Προστέθηκε από glikoula
    5
           
           
    (8)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Ροφήματα-ποτά
    Ένα βιβλίο 31 αγαπημένων συνταγών, του/της Venesk
    Ροφήματα - Ποτά
    Ένα βιβλίο 11 αγαπημένων συνταγών, του/της Italia1
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 54 αγαπημένων συνταγών, του/της angel29476
    liker
    Ένα βιβλίο 56 αγαπημένων συνταγών, του/της glikoula
    λικερ
    Ένα βιβλίο 2 αγαπημένων συνταγών, του/της pallini