κύρια φωτογραφία συνταγής Λικέρ κυδώνι 2
glikoula
glikoula @cook_8474712
,ellas

Απίθανο άρωμα και γεύση.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 3 κυδώνια με την φλούδα και χωρίς τα κουκούτσια πολύ καλά πλυμένα και χοντροκομμένα
  2. 4 φλιτζάνια ζάχαρη
  3. 4 φλιτζάνια τσίπουρο
  4. 2 μεγάλα ξύλα κανέλλας

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζω τα κομμάτια του κυδωνιού μέσα σε ένα φαρδύ βάζο, κατόπιν προσθέτω την ζάχαρη, τα ξύλα κανέλλας και το τσίπουρο.

  2. 2

    Αφήνω 20 μέρες περίπου σε δροσερό μέρος να ωριμάσουν και το ανακατεύω κάπου-κάπου για λιώσει η ζάχαρη.

  3. 3

    Κατόπιν περνάω από τουλπάνι, σουρώνω σ ένα μπουκάλι, και είναι έτοιμο.

Σχόλια (8)

Σουλτάνα
Σουλτάνα @cook_8463724
Το εχω φτιαξει κι εγω το λικερ αυτο με τσιπουρο να πω πως το ειχα αφυση και γω 20μερες και παραπανω με τα κυδωνια αλλα χρωμα δεν ελεγε να παρει και πεταξα τα κυδωνια αφυσα το τσιπουρο στην ακρη γιατι λυπομουν να το πεταξω κι αυτο και μετα απο μερικους μηνες πηρε χρωμα και εγινε απιθανο και αρωματικο
Σημειωση κανει καλο στην φωνη και λεγεται το λικερ των τραγουδιστων

Από

glikoula
glikoula @cook_8474712
στις
,ellas