tasa.dimi
tasa.dimi @cook_8490161
Θεσσαλονικη,ΕΛΛΑΔΑ

Έυκολο και πολύ ωραίο λικεράκι με πλούσιο άρωμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι φτιαγμένο με τον τρόπο που δίνει η Βέφα για να κάνουμε λικέρ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 5 μεγάλα γερά κυδώνια
  2. 2 φλ.τσ. ζάχαρη
  3. 1 λίτρο τσίπουρο (γράπα)
  4. 2-3 ξύλα κανέλα
  5. Για το σιρόπι
  6. 2 φλ.τσ. ζάχαρη
  7. 1/2 λίτρο νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε καλά τα κυδώνια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια, αφαιρώντας μόνο τα κουκούτσια.

  2. 2

    Τα βάζουμε σε μια μεγάλη γυάλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε σε δροσερό μέρος για 2-3 εβδομάδες.

  3. 3

    Στο διάστημα αυτό, ανακατεύουμε συχνά για να διαλυθεί η ζάχαρη.

  4. 4

    Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας για 2-3 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

  5. 5

    Στραγγίζουμε με βαμβάκι ή τουλπάνι τα κυδώνια και ξαναβάζουμε στη γυάλα το απόσταγμα μαζί με το κρύο σιρόπι.

  6. 6

    Περιμένουμε άλλη 1 εβδομάδα και το λικέρ μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

  7. 7

    Πίνεται καλύτερα παγωμένο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

Κώστας Κουμάντος
Κώστας Κουμάντος @kostas1955
Καλησπέρα σας. Γιατί αφού υπάρχει ζάχαρη μαζί με τα κυδώνια χρειάζεται και το σιρόπι?
Ευχαριστώ για τις οποιεσδήποτε απαντήσεις σας. Κώστας Α. Κουμάντος

Από

tasa.dimi
tasa.dimi @cook_8490161
στις
Θεσσαλονικη,ΕΛΛΑΔΑ
https://tasadimi.blogspot.com/ και https://www.facebook.com/tasadimi/
Δες περισσότερα