Λικέρ κυδώνι τέλειο
Έυκολο και πολύ ωραίο λικεράκι με πλούσιο άρωμα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι φτιαγμένο με τον τρόπο που δίνει η Βέφα για να κάνουμε λικέρ.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε καλά τα κυδώνια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια, αφαιρώντας μόνο τα κουκούτσια.
-
2
Τα βάζουμε σε μια μεγάλη γυάλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε σε δροσερό μέρος για 2-3 εβδομάδες.
-
3
Στο διάστημα αυτό, ανακατεύουμε συχνά για να διαλυθεί η ζάχαρη.
-
4
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας για 2-3 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
-
5
Στραγγίζουμε με βαμβάκι ή τουλπάνι τα κυδώνια και ξαναβάζουμε στη γυάλα το απόσταγμα μαζί με το κρύο σιρόπι.
-
6
Περιμένουμε άλλη 1 εβδομάδα και το λικέρ μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.
-
7
Πίνεται καλύτερα παγωμένο.
Σχόλια (4)
Ευχαριστώ για τις οποιεσδήποτε απαντήσεις σας. Κώστας Α. Κουμάντος