Λικέρ Ξηρών Καρπών
Ενα λικέρ που μπορούμε να φτιαξουμε όλο τον χρόνο και θα μας προσφέρει ενα θαυμάσιο λικέρ
Υλικά
-
100 γρ καρυδια
-
100 γρ αναλατα φουντουκια
-
100 γρ αναλατα αμυγδαλα
-
2 λιτρα Κονιακ
-
1 ξυλαρακι κανελα
-
4 γαριφαλα
-
250 γρ ζαχαρη
-
100 ml νερο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Συγκεντρωνουμε και πλενουμε τα υλικα.
-
2
Αφαιρουμε την φλουδα απο τα καρυδια μουλιαζοντας τα, το ιδιο κανουμε με τα φουντουκια και τα αμυγδαλα και τα ξεφλουδιζουμε.
-
3
Σε μπουκαλες βαζουμε τα μπαχαρικα και μετα με την σειρα βαζουμε τους ξηρους καρπους.
-
4
Ριχνουμε το κονιακ και το αφηνουμε σε ζεστο μερος για 1 μηνα περιπου ανεκατευοντας τα καθημερινα.
-
5
Μετα τον μηνα ετοιμαζουμε το σιροπι με το νερο και την ζαχαρη και το ριχνουμε μεσα στα μπουκαλια ενω δεν εχει κρυωσει τελειως.
-
6
Το φυλαμε για 1 μηνα ακομα.
-
7
Φιλτραρουμε με τουλπανι ειναι ετοιμο για καταναλωση
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια