Λικέρ λεμόνι με λάιμ
Υλικά
-
10 λεμόνια (κατά προτίμηση βιολογικά)
-
5 λάιμ βιολογικά
-
500 γρ. ζάχαρη
-
500 ml νερό
-
χυμό από 2 λάιμ
-
1 λίτρο βότκα (ή λευκό ρούμι ή τζιν)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε πολύ καλά τα λεμόνια και τα λάιμ και τα σκουπίζουμε. Αφαιρούμε με κοφτερό μαχαίρι μόνο την κίτρινη φλούδα (όσο πιο λεπτή μπορούμε, χωρίς καθόλου άσπρη πέτσα).
-
2
Τα τοποθετούμε σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς. Τα καλύπτουμε με τη βότκα και τα σφραγίζουμε. Αφήνουμε για μια βδομάδα σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.
-
3
Βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λάιμ σε κατσαρόλα. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση το σιρόπι. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 5΄ λεπτά και στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει. Το προσθέτουμε στο μπολ και το αφήνουμε για τρία 24ωρα να ωριμάσει.
-
4
Έπειτα το σουρώνουμε σε ψιλή σίτα ή φίλτρο του καφέ και το μοιράζουμε σε αποστειρωμένα μπουκάλια. Το σφραγίζουμε και το διατηρούμε δροσερό στο ψυγείο μας. Το σερβίρουμε παγωμένο.
Σχόλια (2)