κύρια φωτογραφία συνταγής Λικέρ λεμόνι με λάιμ
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 10 λεμόνια (κατά προτίμηση βιολογικά)
  2. 5 λάιμ βιολογικά
  3. 500 γρ. ζάχαρη
  4. 500 ml νερό
  5. χυμό από 2 λάιμ
  6. 1 λίτρο βότκα (ή λευκό ρούμι ή τζιν)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε πολύ καλά τα λεμόνια και τα λάιμ και τα σκουπίζουμε. Αφαιρούμε με κοφτερό μαχαίρι μόνο την κίτρινη φλούδα (όσο πιο λεπτή μπορούμε, χωρίς καθόλου άσπρη πέτσα).

  2. 2

    Τα τοποθετούμε σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς. Τα καλύπτουμε με τη βότκα και τα σφραγίζουμε. Αφήνουμε για μια βδομάδα σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.

  3. 3

    Βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λάιμ σε κατσαρόλα. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση το σιρόπι. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 5΄ λεπτά και στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει. Το προσθέτουμε στο μπολ και το αφήνουμε για τρία 24ωρα να ωριμάσει.

  4. 4

    Έπειτα το σουρώνουμε σε ψιλή σίτα ή φίλτρο του καφέ και το μοιράζουμε σε αποστειρωμένα μπουκάλια. Το σφραγίζουμε και το διατηρούμε δροσερό στο ψυγείο μας. Το σερβίρουμε παγωμένο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

barbaraant
barbaraant @cook_8472306
Παρα πολύ καλό ποτό καταλαβαίνεις τη γεύση λεμονιού αλλά δεν είναι ξυνό είναι απλά τέλειο

Από

Γωγώ !!!!!
στις
,ΕΛΛΑΔΑ
την αγαπώ πάρα πολύ!!!! η αγάπη μου για τη ζαχαροπλαστική είναι μοναδική !!!! αλλά και την αλμυρή μαγειρική!!!!!
Δες περισσότερα