Λικέρ Μανταρίνι
Από τις συνταγές που δεν πίστεψα..αλλα με εξέπληξε ευχάριστα όταν την δοκίμασα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Όσες περισσότερες ημέρες αφήνουμε τα μανταρίνια μέσα στο αλκοόλ,τόσο καλύτερο γίνεται! Ευχαριστούμε την FILIPPIA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
20 μανταρίνια μικρά
-
20 γαρύφαλλα
-
1 1/2 λίτρο τσίπουρο
-
300 γρ. ζάχαρη
-
2 1/2 ποτήρια νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε τα μανταρίνια, τα τρυπάμε γύρω γύρω με ένα πιρούνι και καρφώνουμε ένα γαρύφαλλο σε κάθε μανταρίνι.
-
2
Τα αφήνουμε το λιγότερο 15 ημέρες σε γυάλινο βάζο μαζί με το αλκοόλ.
-
3
Φτιάχνουμε το σιρόπι (βράζουμε την ζάχαρη με το νερό), σουρώνουμε το αλκοόλ και το ενώνουμε με το σιρόπι.
-
4
Το λικέρ μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Στην υγειά μας!
Σχόλια (97)