Λικέρ μαστίχας
Τι να πω για το λικέρ μαστίχας; Είναι μοναδικό, εύγευστο, μυρωδάτο και προπαντός ελληνικό!!! Χρησιμοποιήστε το στα γλυκά σας για άρωμα αλλά και ως ποτάκι είναι θαύμα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλή σας επιτυχία!
Υλικά
-
1 φακελάκι δακρυάκια μαστίχας (5 γρ.)
-
1 λίτρο οινόπνευμα
-
750 γρ. ζάχαρη
-
1 λίτρο νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τοποθετούμε σε φιάλη τη μαστίχα με το οινόπνευμα και το αφήνουμε ώσπου να λιώσει η μαστίχα, ανακινώντας συχνά.
-
2
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη να γίνει σιρόπι.
-
3
Μόλις κρυώσει, το ρίχνουμε στο οινόπνευμα.
-
4
Κλείνουμε κι αφήνουμε στον ήλιο σαράντα μέρες.
-
5
Μετά το στραγγίζουμε σε τριπλό φίλτρο καφέ, σε καθαρό μπουκάλι γιατί η μαστίχα αφήνει ίχνη.
Σχόλια (42)