Λικέρ με φρέσκα σύκα
Ένα πανεύκολο και υπέροχο λικέρ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το λικέρ μπορείτε να το φτιάξετε και με κονιάκ. Εγώ προσωπικά το έφτιαξα με τσίπουρο για να έχει πιο έντονη την γεύση του σύκου. Καλή επιτυχία!!!
Υλικά
-
750 γραμ. φρέσκα σύκα
-
500 γραμ. ζάχαρη
-
1 γυάλα περιεκτικότητας 1 1/2 λίτρου
-
700 ml τσίπουρο χωρίς γλυκάνισό όσο πάρει... περίπου
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε καλά τα σύκα, τα τρυπάμε με ένα πιρούνι και τα ρίχνουμε στην γυάλα.
-
2
Στην συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη.
-
3
Τέλος γεμίζουμε μέχρι επάνω την γυάλα με το τσίπουρο.
-
4
Το αφήνουμε στον ήλιο 30-40 ημέρες αφού βέβαια το κουνάμε κάθε μέρα για να λιώσει η ζάχαρη.
-
5
Όταν το βγάζουμε το σουρώνουμε καλά με ψιλό σουρωτήρι ή τούλι για να μην μείνουνε τα σποράκια.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια