Ματίνα Σ.
Ματίνα Σ. @cook_8499074
,Ελλάδα

Ένα πανεύκολο και υπέροχο λικέρ.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το λικέρ μπορείτε να το φτιάξετε και με κονιάκ. Εγώ προσωπικά το έφτιαξα με τσίπουρο για να έχει πιο έντονη την γεύση του σύκου. Καλή επιτυχία!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 Minutes
  1. 750 γραμ. φρέσκα σύκα
  2. 500 γραμ. ζάχαρη
  3. 1 γυάλα περιεκτικότητας 1 1/2 λίτρου
  4. 700 ml τσίπουρο χωρίς γλυκάνισό όσο πάρει... περίπου

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε καλά τα σύκα, τα τρυπάμε με ένα πιρούνι και τα ρίχνουμε στην γυάλα.

  2. 2

    Στην συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη.

  3. 3

    Τέλος γεμίζουμε μέχρι επάνω την γυάλα με το τσίπουρο.

  4. 4

    Το αφήνουμε στον ήλιο 30-40 ημέρες αφού βέβαια το κουνάμε κάθε μέρα για να λιώσει η ζάχαρη.

  5. 5

    Όταν το βγάζουμε το σουρώνουμε καλά με ψιλό σουρωτήρι ή τούλι για να μην μείνουνε τα σποράκια.

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

Vasiliki Tzitziridou
Vasiliki Tzitziridou @cookpad121000
Αν φέρουν σύκα στη Βουλγαρία θα το δοκιμάσω! 😉

Από

Ματίνα Σ.
Ματίνα Σ. @cook_8499074
στις
,Ελλάδα